Vad är en Spit Var?

En man sitter vid ett frukostbord, läsa tidningen och smuttar på en kopp kaffe. När han tar en stor klunk, berättar hans fru att hon är gravid. Mannen spottar snabbt ut sin munfull kaffe i en jättelik spray, då sputters ut en förbittrad "Va?". I en värld av underhållning, skulle detta kallas en spett ta , en komisk teknik där en artist avsiktligt spottar ur hans eller hennes dryck som reaktion på den chockerande nyheten levereras av en annan performer. När tidsinställda perfekt, spett ta låter publiken vet exakt hur chockade Spitter verkligen är. När det gäller fysisk komedi, spettet ta är en mycket gammal komiska enhet. Även skede riktningar får lämna ut notation för ett spett ta, är det en populär improvisatoriska gimmick när en artist vill överdriva sin reaktion för komisk effekt. En stark reaktion på ett oväntat och chockerande del av dialogen är känd i underhållningsbranschen världen som en tar . Ett arbete kan titta två gånger på en annan karaktär, till exempel i en reaktion som kallas dubbel ta . Spettet ta skulle bli ytterligare ett exempel på en komiska ta en artist kan använda under en scen eller skiss. Den spotta ta är särskilt populärt under clown föreställningar, där en clown kan ta en stor klunk vatten och vänta en annan performer att slå honom oväntat. Resultatet skulle bli en stor stänk av vatten, eventuellt träffa ytterligare en clown och generera ännu mer skratt. Denna typ av fysisk spotta ta skulle vara mer av en slapstick reaktion snarare än ett spett ta orsakats av en plötslig eller chockerande lite dialog.

Det finns också en chock erkännande i samband med ett spett ta. Många har upplevt stunder i deras liv när de reagerade omedelbart med chockerande nyheter när du äter eller dricker. En verklig värld spotta ta är inte alltid det mest angenäm upplevelse, dock, eftersom maten kan flyga i alla riktningar och dryck kan finna sin väg in i spotta tagaren näsa. Därför är det tillkommer innehavare av chockerande nyheter i verkliga livet att se till att mottagaren inte är i stånd att utföra ett spett ta.

Musiker repetera allmänhet tidpunkten för ett spett gör så att den verkar spontant och äkta. Reaktionen bör inte telegraferade till publiken innan den utlösande linjen levereras. Ett bra spotta ta förmedla fullständig och total chock för den del av Spitter, eftersom i slutändan är det hans eller hennes hela reaktion som säljer för närvarande för publiken. Eftersom ett spett ta kan vara en mycket rörig affär, bör det användas sparsamt men effektivt under en scenframställning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.