Vad är en Sock Hop?

en strumpa hop är en dans, som ofta innehas för tonåringar, som först blev populär på 1950-talet, när begreppet myntades för övrigt. Eftersom danser hölls ofta i skolan idrottshallar, skulle dansare sparka ofta av sina skor och dansar i strumpor eller strumpor för att undvika att märka upp gym golv, och att få bättre bild i danserna liksom Twist, det potatismos och andra. Danser höll helt enkelt vara kallad strumpa humle, eftersom bruket var så vanligt.

Flera 1950 låtar nämna strumpan hop. Little Richard's tune Ready Teddy talar om "strumpan hop boll. " Den mest specifika referens är mycket populärt 1958 Danny och Juniors låten Vid Hop , som beskriver den vanliga strumpan hoppas scen. Många filmer skildrar strumpa humle, särskilt den 1973 George Lucas film American Graffiti . Vad skiljer en strumpa hop från andra danser för tonåringar är att de är informella. De är alltså olika från festen danser eller proms eftersom de är mindre Dressy och fler gemensamma evenemang. Dansare inte nödvändigtvis gå med en partner, om de inte träffar någon. Istället dök upp för att dansa till antingen levande eller inspelad musik. En strumpa hop hade inte ens kommer att hållas i kväll timmar, men kan hållas som en eftermiddag, tidig kväll, eller efter skolan händelsen.

American Graffiti visar en strumpa hop 1962, men eftersom sextiotalet stängd, humle bruket av strumpan blev mycket mindre vanligt, och ersattes på 1970-talet som "dansar", fortfarande relativt informella händelser, men sådana där dansarna höll sina skor på. Dansstilar ändrats för att återspegla mycket olika musik. Först i slutet av 1960 och början av 1970-talet, mycket av psykedelisk rock eller standard rock av tiden var populära val, och senare till discomusik i mitten av 1970-talet till tidigt 1980 återinfördes Pardans för många låtar, och ofta kvinnor skulle dansa i klackar.

strumpan hop var inte helt dö dock, och traditionen att ha informella danser särskilt för yngre barn i klass skola eller högstadiet fann sig ännu en gång på 1990-talet. Många elever administratörer och föräldrar hoppades att avskräcka barn från att titta på danser som "romantisk" händelser. Men de ville ändå att låta barnen dansa till musik. Sålunda skolan danser blev ofta stämplas som strumpan humle igen.

Musik spelas på en modern strumpa hop kan variera från allt modern till något som går långt tillbaka till 1950-talet, och barnen uppmuntras inte att ta med datum, men att komma ensam. Några grundskolor även hålla familjeorienterade strumpa humle. Detta remsor dansar alla romantiska eller sexuella element eftersom barn delta med sina familjer och Chaperones finns i varje riktning. Medan vissa barn kanske klagar på höga Chaperones den ger barn en möjlighet att fnissa åt föräldrarnas danssteg, som ofta älskar att delta i dessa danser lika mycket som deras barn gör.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.