Vad är en Silent Movie?

1927, filmen, Jazzsångaren , elektrifierad publik eftersom den var början på slutet på en epok av stumfilmer. Dess utseende förändrats successivt förväntningar på biobesökare, som från den stunden förväntas "talkies. " Även mer stumfilm skulle vara tillverkad efter 1927, snabbt talkies blev föredra. Det är inte så svårt att förstå de grundläggande elementen i en tyst film. Det är en film som inte har ett ljudspår, och under många år dessa var vanligare än inte när folk gick på bio. Tidiga stumfilmer utforskade helt enkelt underverk att filma något som medium utvecklas, utan av 1920-talet var det tyst filmen lika utveckla i flera avseenden som filmer gjorda idag. Som tomter avancerade och filmare tog mer omfattande ämne, hade många stumfilmer textskyltar. Dessa skrevs dialog eller tomt detaljer som visas på skärmen så att folk kunde förstå tomter och åtgärder som gick framåt. Främst Men den tysta filmen beroende av vissa typer av agerar för att förmedla olika känslor av aktörerna.

kroppsspråk och speciellt ansiktsuttryck var överdrivet ofta, och skulle förmodligen anses overacting i en ljudfilm. Faktum är att vissa av de tidiga ljudfilmer med tidigare skådespelare och skådespelerskor är nu lite dumt. Kanske den mest underbara behandlingen av detta är i filmen Singing på Rain , där ett försök att skapa en ljudfilm är hilariously porträtteras på grund av att aktörerna är inte vana vid att prata om film. Det bör påpekas att många aktörer har gjort ett lyckat hopp från stumfilm agerar för att talkies, men i vissa fall övergången till ljudfilmen slutade karriärer stumfilm skådespelare. När människor tittar på en tyst film hemma, kan det vara mycket tyst, men i teater, levande musik vanligen åtföljd filmerna. Även om vissa filmer hade faktiska betyg som skulle spelas under varje ögonblick av filmen, några av dessa har överlevt. Vissa TV rebroadcasts av stumfilmer lägger musik, men det kan ta lite justering för att titta på en film som inte har ljud. Några biografer som visar klassiska filmer idag kan hjälpa återerövra upplevelsen av stumfilm för publik och kommer att ha livemusik, ofta spelade på en orgel.

Även utan musik eller ljud, det är definitivt värt att titta på några av stumfilm från det förflutna. Många av dem förekommer arbetet i några av de bästa komikerna i början 19th century. Watching Buster Keaton och Charlie Chaplin egentligen inte kräver ljud när rörelser och agerar kan vara så rolig. Dramatiska stumfilmer kan vara ett måste för folk som avgudar filmer i allmänhet, och några att söka inkludera 1927 filmens science fiction Metropolis och 1929 Nosferatu , som många anser bästa skräckfilmen på stumfilmstiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.