Vad är en Seance?

En seans är en slags ritual som utförs för att kommunicera med andar. Det är vanligtvis leds av en medium , "känslig" person genom vilken sprit är tänkta att kommunicera. En typisk seans utförs av en liten grupp människor, som ofta sitter runt ett bord. Ordet seans kommer från franska för "session" eller "sitter". Séance var som mest populärt under Spiritualistiska förflyttning av den 19: e och tidig 20th centuries, då många av de aktuella aspekter av ritualen har utvecklats. är en seans vanligtvis utförs i mörkret, och deltagarna får varandras händer i en cirkel. Mediet kan använda ett antal metoder att försöka kommunicera med de döda, såsom att förmedla genom en trance, automatisk skrift, skriver med en planchette, eller thoughtography. Poster såsom musikinstrument kan lämnas i hopp om inspirerande poltergeist fenomen. Den traditionella metoder för att hålla en seans är särskilt mottagliga för bedrägeri på den del av mediet. Både mörker i rummet och barriären i tabellen hålla deltagare från noga notera exakt vad som pågår. Mediet kan kanske använda hans eller hennes fötter att flytta bordet eller att skapa mystiska ljud, till exempel. Han eller hon kan smygande fri en hand från cirkeln för att göra fenomen uppstår, eller blank film kan ersättas med tidigare bearbetad film i mörkret. Många falska medier anställda assistenter att hjälpa dem att dra bort trick under en seans också. I mitten-19th century, systrarna Kate och Margaret Fox i Hydesville, förebådat New York i en tid präglad av seans. De påstod sig kunna kommunicera med andar med hjälp av ett system av kranar, de ber ja eller nej-frågor, och sprit skulle svara genom att trycka en gång för ja och två gånger för nej. Systrarna blev kända medier och inspirerat oräkneliga efterföljare.

1888, systrarna betalades 1. 500 amerikanska dollar (USD) att erkänna offentligt att deras seanser var en bluff. Margaret visade att hon kunde producera kranar genom krackning hennes stortå. Ett år senare tog tillbaka Margaret, men skadan till sitt rykte var redan gjort.

fångades En stor majoritet av Spiritualistiska eran medier begår bedrägeri någon gång i karriär, och de flesta människor i dag anser seanser inget mer än underhållning. Om de är utarbeta Magi eller manifestationer av det övernaturliga, har seanser fortsatt att vädja till människors fantasi och nyfikenhet, om än i avtagande omfattning, eftersom deras uppfinning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.