Vad är en Scream Queen?

En scream queen är en skådespelare som gör en hel del arbete i skräckgenren. Scream Queens ofta nära anknytning till denna genre av film och TV, ibland trots en önskan att bryta ut och arbeta i andra delar av näringslivet. Några exempel på anmärkningsvärda skrik drottningar är: Far Wray, Scout Taylor-Compton, Sarah Michelle Gellar, och Jamie Lee Curtis.

Beroende på film och skådespelare, ett skrik drottning kan vara ett offer, eller en kvinnlig protagonist. Många börjar som offer, med lite delar som tecken som kommer att dödas Delvis genom historien, och långsamt arbeta sig upp till roller som protagonister. Oavsett vilken typ av roll hon spelar, ett skrik drottning är klassiskt ung och vacker, men hennes skönhet kan vara mer "girl next door" än supermodell, med betoning på idén om att ett skrik drottning skulle kunna vara en riktig kvinna.

Som slang term för dessa skådespelerskor antyder, skrik drottningar göra en hel del skrikande på film, men de spelar också romantiska roller, och några är skyldiga att utveckla en rad agerar färdigheter, porträtterade en blandning av tecken från intelligenta, starka huvudpersoner till vissnande liljor. Att fullgöra ett skrik drottning kan ha stort inflytande på den allmänna tonen i produktionen, eftersom det är lätt för skräck passera linjen i lägret med fel skådespelerska eller inställning. P

Kvinnor har använts i skräckfilmer för ungefär så länge som skräckfilmer har gjorts. Hämtar kvinnliga offer spela rollen av dam i nöd var en viktig del av filmer i den tysta tid då grundläggande visuella bilder behövdes för att driva berättelsen. Utöver sin roll som offer och huvudpersoner, naturligtvis, skådespelerskor också spelat skurkar, med vissa kvinnliga skurkar är särskilt märkbar för den mängd terror de kunde framkalla i publiken, med eller utan ljud.

Arbeta som ett skrik drottning kan vara mycket olika. Vissa kvinnor upplever sig som enbart arbetar i B-film genre, medan andra lyckas göra det till stora filmer. När en kvinna har medverkat i skräck ett par gånger, får hon också ta sig låsta i denna genre och typecast som ett skrik drottning för resten av hennes karriär, vilket kan vara mycket frustrerande. Ersättningsnivåerna varierar: vissa Scream queens är bland de bäst betalda skådespelerskorna i Hollywood, medan andra kämpar för att nöja sig med arbetet på lågbudget-filmer som inte kan lämna mycket omfattande löner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.