Vad är en Roundhouse?

En Roundhouse är en struktur som används för att lagra och lok tjänster, tillsammans med andra järnvägsutrustning. Klassiskt, roundhouses var bokstavligen runt, förklarar namnet, även om moderna varianter av struktur är ofta byggda i olika former. En Roundhouse kan också betecknas som en motor-hus, och de flesta större knutpunkter Järnvägen har en undanstoppad någonstans på de grunder, eftersom man aldrig vet när ett lok kan behöva service. Den första roundhouses byggdes tidigt 19th century, och de var runt till ett mycket speciellt skäl: de var utformade för att passa över lok skivspelare. Tidig lok inte springa baklänges, eller sprang bakåt mycket långsamt, så när tåg behövs för att vända lok runt, de drevs på en rad roterande spår som skulle kunna användas för att vända riktning loket. Genom att montera en skivspelare i en Roundhouse, kunde ingenjörer flytta lok inne runt mycket effektivt skapa boxar för varje lok som skall lagras i och flytta lok i bås med hjälp av skivspelaren.

Med utvecklingen av moderna lok som är mer lättmanövrerad, är turntable inte som nödvändigt, även om vissa järnvägar säkert fortfarande använda skivspelare. Men behovet av en skyddad struktur skydda lok när de är ur funktion finns fortfarande kvar, och av tradition är dessa strukturer kallas roundhouses även om de inte är runda.

Många järnvägar använda sina roundhouses att lagra backup lok eller lagra lok när de inte används. Beroende på storleken av järnvägen, ett antal lok som kan hållas i drift vid en viss tid så att järnvägen skall vara flexibel om sina tåg. När lok är skadade eller i behov av rutinmässiga service, är de också lagras i Roundhouse, som normalt innehåller utrustning för att arbeta med tåg.

Touring en Roundhouse kan vara ganska spännande, särskilt när strukturen tillhör en stor och upptagen järnvägsbolag. Även lok är inte fullt så pittoresk nu som de var under de dagar av ånga, är de fortfarande ganska imponerande. Personalen på Roundhouse är också ofta väldigt entusiastisk över det tåg de arbetar på, och de är oftast glada att tala med människor om lok och ge guidade turer i den utrustning som används för att arbeta med dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.