Vad är en Purser?

En purser hjälper passagerare och hanterar viktiga dokument. De två olika typerna av pursers är ett fartyg purser och ett flygbolag purser. Båda karriär är distinkta och inte utbytbara. Ett flygbolag, eller flykt, purser vanligtvis övervakar flygvärdinnorna att se flygpassagerare är säkra och bekväma. Till exempel måste allt bagage vara säkert fastsatta och alla passagerare skall serveras förfriskningar effektivt. Säkerhetsprocedurer måste noggrant följs alltid. En flygning purser måste också slutföra detaljerade rapporter.

Ett fartyg purser på ett kryssningsfartyg lyckas fartyg följeslagare för att garantera säkerheten och komforten behov av alla passagerare är uppfyllda. Ett fartyg purser kan också hjälpa gästerna förbereda tulldeklarationer och annat pappersarbete. Vissa pursers får arbeta på fartygets informationsdisk under några av hans eller hennes tid på jobbet, svara på frågor om sightseeing turer. Säkerheten för passagerarnas tillhörigheter förvaras i fartygets säkra och /eller värdeskåp är fartygets purser ansvar. Ett skepp purser ansvarar också för fraktdokument och lönedatabaser.

Tidigare verkat som ett fartyg skötare krävs vanligtvis innan han blev ett fartyg purser. Andra erfarenheter av att arbeta med allmänheten inom rese-och turistindustrin kan komma ifråga för anställning som ett skepp purser såsom erfarenhet som en concierge. En concierge hjälper hotellgäster med möten, information om sevärdheter och kartor. Ett flygbolag purser vanligtvis måste fylla i ett godkänt program för utbildning av anställda. Båda typerna av purser befattningarna kräver goda människor färdigheter och kunskaper i ett främmande språk är en tillgång också.

Det första belagda användningen av ordet "purser" går tillbaka till början av femtonde århundradet, även Purser användes som efternamn i slutet trettonde århundradet. Purser härstammar från ordet börs och betyder en som är ansvarig över pengarna. Den mest kända purser i den moderna kulturen är förmodligen den tv-karaktär Burl "Gopher" Smith spelad av skådespelaren Fred Grandy i TV: s 1970s/1980s serie The Love Boat. Grandy's skildring av bumbling Gopher fartyg purser är komisk och älskad av många Love Boat tittare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.