Vad är en Petting Zoo?

En Barnens zoo är en djurpark som håller domesticerade husdjur såsom hästar, getter och får, tillsammans med några tämja vilda djur, som rådjur eller sköldpaddor. Besökare på Barnens zoo kan se djuren, interagera med dem och brukar mata dem också. Personal vid petting zoo upplysa gästerna om de djur som de håller, och för människor i städerna, en petting zoo kan skapa en anslutning med djur som främjar respekt och vänlighet. Dessutom kan besöka ett petting zoo helt enkelt vara kul.

Ofta en petting zoo kallas barnens zoo, eftersom erfarenheten är i huvudsak riktat till barn. Många konventionella djurparker har en petting zoo område där barn kan vandra omkring med sina föräldrar eller vårdnadshavare. Zoo personal leda turer i Barnens zoo och erbjuda informativa föredrag och föreläsningar för personer som vill veta mer om djuren. På våren, när det finns många barn djur, petting zoo ibland låter besökare interagerar med djuren och deras ungar. Ett barns Activity Center kan även innehålla en petting zoo som en del av sina erbjudanden. Tyvärr höll djur i dessa petting zoo brukar inte vara så frisk och välskött som djur i en petting zoo ansluten till en vanlig djurpark. Hålla husdjur kräver skicklighet och tålamod, och personalen i ett barns centrum är inte alltid upp till uppgiften. Det är också viktigt att ha gott om utrymme för djuren att springa och leka i, en fråga som ibland lämnas ignorerats av konstruktörerna av dessa mindre petting zoo.

Interagera med husdjur kan undervisa barnen om hur gården djur lever och umgås. Förutom hovdjur husdjur, många petting djurparker har även grisar och fjäderfä som ankor, höns och gäss. Djuren väljs för varsam temperament, och barn uppmuntras att hantera djur så att de kan lära sig mer om dem. Lugna vilda djur också används för att introducera barnen till den fysiska världen.

Eftersom många djur bära bakterier, även djur som är friska och välskötta, en ansvarig besök en petting zoo ingår diskning. Speciellt om du besöker andra delar av djurparken efteråt, kan du göra något av misstag till ett djur som kan vara känsliga för det. Vissa petting zoo omfatta baljor för doppning dina skor i efter ditt besök, och alla bör ge badrum med utrymme för att tvätta händerna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.