Vad är en Monchichi?

Monchichi hänvisar till en japansk animerad serie som haft en säsong köra i början av 1980-talet i USA. Namnet kan också hänvisa till dockor med en monkeylike utseende som först inspirerade dessa serier. Den ursprungliga Monchichi dockorna är designade av Koichi Sekiguchi i början av 1970-talet, och gick sedan in i massproduktion av Tokyo-located Sekiguchi Corporation. Popularitet av dockor ledde till Mattel ® licensiera dem för produktion i USA och på andra håll, och de i slutändan också lett till TV-serie i Japan och i andra länder.

kördes första Monchichi teckningarna i Japan 1980 och framgångsrik licensiering och produktion av dockor ledde till ett års körning av serien 1. 983-1. 984 i Amerika, producerad av Hanna-Barbera. Det Monchichi varelser är något jämföras med andra udda skogsmark varelser som produceras vid den tidpunkten, bland Smurfarna, men de ville inte riktigt skapa samma popularitet. När det är dags Monchichi karikatyrerna ventilerades i Amerika, fanns en fullfjädrad rollistan Monchichis. De styrdes av Wizzer, i ett hem ovanför molnen och var tvungen att kämpa mot det onda inflytande Grumplins, som regelbundet hotade att bringa Monchichis syn direkt ur molnen. Trots att serien sändes för ett år fick det något av en kultstatus, med större kände i Japan än i USA. Det finns fortfarande anhängare av serien och samlare av dockor. Dockorna är fortfarande tillverkas med nya utgåvor, men många Search Ebay för att hitta gamla klassiker när de kan. Å andra sidan, japanska Leksaksbutiker fortfarande bestånd av dockor, och många människor älskar de olika karaktärerna. Deras popularitet är så stor i Japan och bland samlare, att dockorna säljs på platser som Tokyo Disneyland, även om leksakerna har praktiskt taget ingen anknytning till Disney. Antalet tecken, söta kläder och illasinnade apa ansikten konto delvis för sin berömmelse.

På grund av deras popularitet fortsätter Japan att tillverka dockor, och beslutade att bygga ut ännu en serie featuring dessa glada apa folk under 2005. Sedan dess har många barn stötte upp populariteten av försäljningen av Monchichis, med sätta sig in i nya serien på TV Saitama. Närvarande fans önskan om en ny amerikansk serie med Monchichi stjärnor, men andra kritiker av showen har känt att tidiga försök var verkligen inte värdigt en andra åket. Naturligtvis andra klassiska teckningar som har sitt ursprung i Japan har gjorts över till nya serier och filmer som Speed Racer .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.