Vad är en Klädkod?

klä utgörs av ett antal regler för vad som är och inte är lämplig klädsel för en viss inställning eller händelse. Under år Tidigare var det oftast lätt att förmedla en klädkod med att konstatera att lämpliga klänningen skulle vara ledig, företag, semi-formella, formell eller svart slips. Under årens lopp har den lättnad av kläder alternativ i olika miljöer ändras, ofta gör det nödvändigt att ytterligare definiera vilken typ av kläder anses lämplig för en given situation. Att använda en klädkod är vanligt i många olika inställningar. En av de vanligaste är på arbetsplatsen. Kontor som ofta en viss klädkod för att skapa en känsla av professionalism. Tanken bakom dresscode är oftast att om man måste klä sig på ett visst sätt, kommer de att bete sig på ett mer affärsmässigt sätt. Det är inte ovanligt att ett kontor klädkod uttryckligen kräva en viss längd på kjol för kvinnorna, en rock och slips för män, och ibland även olika färger som anses lämpligt för arbetsplatsen.

Ett annat område där en klädkod används ofta är i en undervisningsmiljö. Allt, är många grundläggande och högstadieskolor kräver eleverna att följa en klädkod som en del av processen att upprätthålla ordningen på campus. Medan en klädsel för en skolmiljö som används till största delen består av en rad olika typer av kläder som inte var tillåtna på skolans område, trenden idag är att ange en enkel tröja matchas med byxor eller kjol som fungerar som en uniform. Detta tillvägagångssätt är tänkt att minimera yttre skillnader mellan barnen och därmed undanröja åtminstone en faktor av elitism eller klasskillnad genom att alla studenter bär i stort sett samma typ av kläder.

Dress kläder för sociala tillställningar anges ofta för att undvika förvirring om vilken typ av kläder är lämplig för händelsen. Behovet av att vara mer specifik om klädkod tillställningar som bröllop, middagar nytta, och även sociala evenemang äger rum i ett hus av tillbedjan är mycket vanligare i dag. Före kulturrevolutionen på 1960-talet krävde att alla dessa händelser åtminstone affärer klänning, och ofta anges som ett krav på formell klädsel. Men i dag kan bröllop äga rum under förhållanden där Jean, shorts och badkläder även kan vara mer lämplig för tillfället. Fördel middagar är ibland hålls i tillfälliga inställningar och kräver således casual klänning. Även många kyrkor har lossnat klä och kan tillåta jeans eller andra typer av fritidskläder i olika sociala tillställningar. idag typiska klädkod brukar definieras i termer av vad som är lämpligt att bära för händelsen. Till viss del beror detta på det faktum att äldre benämningar på kläder typer är inte längre lika stel som de en gång var. Vad skulle anses formellt att en person kan verka som semi-formella till någon annan. Business klänning idag kan omfatta underkategorin av business-casual och omfattar kläder som några årtionden aldrig skulle förknippas med ett kontor inställning. Genom att inkludera exempel på den typ av kläder som anses vara rätt för tillfället, bistår värd gästerna att välja kläder alternativ som följer koden, vilket gör det lättare för alla att känna sig bekväm i inställningen.

Naturligtvis finns det fortfarande många exempel på den dresscode som fokuserar på vad man inte ska bära. Detta synsätt identifierar objekt som inte anses lämplig för inställningen. Antagandet är att genom att ge exempel på vad som inte bör användas till evenemanget, kommer gästerna att kunna välja lämplig klädsel genom uteslutningsmetoden. Men den ständiga förändring av mode och design ibland lämna dörren öppen för alternativ som värd skulle kunna tänka lika olämpligt, även om de inte upp i listan över "inte bär" objekt. Av detta skäl, många kontor, kyrkor och sociala evenemang tenderar att luta sig på att ge exempel klädregler att identifiera vilken typ av klädsel krävs snarare än exempel på vad som inte passar för tillfället.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.