Vad är en Ghost Light?

Ett spöke ljus är ett ljus som är kvar brinner i en teater efter alla går hem för natten. Det finns ett antal förklaringar till spöket ljus, alltifrån övernaturliga till det vardagliga, och sådana lampor är i allmänt bruk världen över. Många teater människor också använda termen "spöke light" att hänvisa till någon sorts naken glödlampa kvar i sina öppna spisar ljus i en anläggning när den stängs, oavsett om anläggningen är en teater. Den uppenbara praktiska skäl för att använda ett spöke ljus är att det minskar risken för skada för någon som är i teatern när den stängs. Ibland teater personal arbetar sent, eller komma in tidigt, och spöket ljus kan hjälpa dem att navigera tills de blir extra belysningen. Stadier har ett antal områden där människor skulle kunna bli skadad av fallande eller tripping, och Ghost ljus minska denna risk. Ett spöke ljus kan också fungera som en skuld skydd i händelse av att teatern har brutit sig in, eftersom om en inbrottstjuv blir skadad medan spöke är tänd, kan teatern skulle kunna hävda att den inte är ansvarig.

vidskepliga tradition bakom spöket ljuset är gamla, går tillbaka till åtminstone tiden för Shakespeare, och förmodligen ännu äldre perioder i teaterhistoria. Enligt legenden skulle en ljus lämnas brinnande på scenen för att skingra spöken från tidigare resultat, särskilt om dessa föreställningar hade gått illa. Ljuset kan också mycket väl ha avskräckt människor som försöker bryta sig in i teatern, naturligtvis, genom att antyda att någon var närvarande.

Modern teater använder vanligtvis ett spöke ljus för ansvar skäl, men de kan använda en mer mystisk förklaring till ljusets närvaro. Vissa säger att spöket lamporna är kvar att ge spöken på teatern att göra på natten, till exempel, medan andra faller tillbaka på traditionen att ljuset ska hålla spöken borta. Dessa motstridiga vidskepelser om spöke eller spook ljus belysa de komplexa och mycket vidskepliga kultur som omger teaterföreställning.

En traditionell spöke ljuset består av en naken glödlampa, ibland omgiven med en bur för att minska risken för brand. Lampan är monterad på en lös stolpe eller stativ som sker på scenen på natten och ansluts till ett vägguttag som är kvar. Vissa teatrar föredrar att hänga sina spöke ljus från taket, helt enkelt vända dem på natten som personerna lämnar snarare än att gå igenom ritualen av att utföra spöket ljuset och plugga in den


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.