Vad är en Ecolodge?

En Ecolodge är en anläggning som är utformad för att rymma ecotourists, människor som är intresserade av att resa på ett miljövänligt sätt. Ekoturism är också kallad "hållbar turism" och "grön turism. " Vid en Ecolodge är inkvartering av turister viktig, men så är gagn för miljön och lokalsamhället. Anläggningarna på en Ecolodge kan vara ganska varierande, från enkla tält till lyxiga spa retreats.

Flera variabler skilja en Ecolodge från andra typer av hotell. Normalt använder en Ecolodge lokalbefolkningen, och det är ofta ägs både lokalt. Anläggningen är byggd med lokal arbetskraft, använda material som finns i regionen, och det är oftast byggt på ett miljövänligt sätt. Byggmaterial kan återvinnas, till exempel, och anläggningen kan drivas med alternativa energikällor. Graywater återvinningssystem vattna trädgårdar, komposter köket sitt avfall, och gästerna uppmanas att ta små steg för miljön som återanvända handdukar och lakan. I idealfallet har en Ecolodge en positiv miljöpåverkan, till skillnad från vanliga hotell, värdshus, spa, och så vidare, som ofta kommer med ett högt miljövärde prislapp. En rad olika innovativa tekniker kan användas för att göra utrymmet miljövänliga, och vinsten från Ecolodge tenderar att gynna miljön och lokalsamhället. Till exempel kan en Ecolodge användas för att finansiera ett samhälle skola. Att vara miljövänliga inte göra en Ecolodge spartansk, och många är ganska bekväma. Stugan kan också ha funktioner som ett välkomnande gemensamt område för att uppmuntra gästerna att interagera med varandra och med medlemmar av samhället. Det kan också kopplas till ett äventyr, natur, eller pedagogiska turism land där gästerna att delta i olika aktiviteter med lokala guider.

Några ecolodges är kopplade till projekt samhällstjänst, uppmuntrar sina gäster att frivilligt i lokalsamhället för ett par timmar under sin vistelse. Gäster kan bidra till en skola, bidra till att bygga bostäder, eller arbetar för ett par timmar i ett samhälle trädgård, bidra till nytta för de samhällen de besöker.

ekoturism lockar ett stort intresse, och några skrupelfria företag har etablerat ecolodges som skiljer sig långt från den anda av ansvarsfull turism och endast några symboliska försök att leda gäster att tro att de har valt ett miljövänligt semestrande plats. Människor som vill ta Ecotourism resor bör läsa recensioner av ecolodges noga, och de kanske vill överväga att stanna med en Ecolodge som har ackrediterats av ett ekoturism organisation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.