Vad är en Dykning stadga?

En dykning charter liknar andra typer av stadgor. Det handlar om tillfällig användning av ett fordon för en utflykt, i detta fall en båt för en dykning utflykt. Istället för att bara hyra en båt och ta ut själv, att få en dykning charter ger dig en besättning och vanligtvis en dykguide och i förväg planerad dykning platser. Du kan välja att boka en dykning stadga som innehåller bara några vänner eller familjemedlemmar, eller så kan du vara en del av en stor grupp. Det beror på vilket alternativ du är mest bekväm med, men du kan vanligtvis spara pengar genom att gå en större dykning charter. Du kan hitta en dykning charter via en resebyrå eller genom att söka på nätet. Du kan planera dykningen äventyr av dina drömmar, eller du kan boka en i förväg planerad turné. En tur kan vara den mest njutbara om du är ganska ny för dykning eller obekanta med platsen du ska besöka, eftersom din guide redan känner till området väl och kommer sannolikt att kunna visa dig saker du annars kanske missar.

När du bokar en dykning charter, kommer du bli ombedd att ta med din dykning certifiering kort, och du kommer förmodligen bli ombedd att skriva på en avsägelse samt en medicinsk förklaring. Detta frigör dykning charterbolaget från allt ansvar i samband med utflykter, inklusive olyckor, skador och eventuella död. Läsa igenom dessa noggrant innan du signerar. Ta reda på i förväg om du behöver fax sådana handlingar i förväg, eller om du kan presentera dem strax innan man påbörjar din resa. En dyka charterbolag kan ge dykutrustning, eller du kan bli skyldig att föra din egen eller hyra utrustning från en leverantör innan dyket. Ta reda på vilka som är lämpligt och be dykning charterbolaget en checklista över objekt som du behöver ta med, särskilt om det finns extra objekt som du behöver för särskilda dykning platser. Kontrollera undervattenskameror eller andra objekt som du vill ta med är tillåtna.

Du kan göra det mesta av din dykning charter genom att vara beredd, så gör en lista över saker du behöver för att dyka, liksom för andra delar av resan. Ta solskydd, solglasögon, åksjuka medicinering vid behov, myggmedel, dricksvatten, akuta kontaktinformation och annat som du tror att du måste vara bekväm och säker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.