Vad är en Blooper?

En blooper är någon slags pinsamt misstag, som ofta orsakas av klumpighet. Vissa använder termen för att hänvisa specifikt till fel på skärmen, såsom misstag som gjordes under direktsända tv-sändningar. Under inspelningen tv-program och filmer, ett antal bloopers görs ofta på inspelningen, ibland dessa bloopers samlas in och vädra eftersom folk tycker att de är roliga. I betydelsen av filmen, som bloopers också kallas outtakes.

Uttrycket förefaller vara härmande ursprung, och det hänvisas till "bloop" ljud som en radiokanal kommer att göra när det utsätts för störningar. Sedan början av radiosändningar har människor gör misstag på luft, ibland helt offentligt mitt i en direktsändning. Aktörer på inspelade shower och dramer började samla sina bloopers eftersom de trodde att de var underhållande eller intressant, och omsättningen av blooper rullar troligen igång bland släkt och vänner innan allmänheten tog ett större intresse.

Några filmer inkludera några bloopers efter eftertexterna, för att belöna patient tittare som sitter genom krediter. Outtakes är vanliga införanden på krediter komedi, och de kan också ingå i speciella funktioner på hem videor och dvd. En blooper från en allvarligare filmer eller tv-show brukar inte återges för allmän publik, men då och då de kommer att dyka upp. I film kan ett antal saker orsaka en blooper. Vanligast, glömmer en aktör eller "fluffs" en linje, som orsakar en tafatt paus som kan fyllas med improvisation. Rader kan också överföras, eller aktörer som kan göra slips som ofta oavsiktligt roliga. Aktörer ibland också spela skämt på varandra för att lätta upp stämningen på plats, och bloopers kan också orsakas av oförutsedda omständigheter, såsom rekvisita breaking, djur på som krånglar, eller buller från kvittas.

Allmänt publik ofta uppskattar att se bloopers bara för att de är roliga. Bloopers humanisera också skådespelare, som kan verka som gudalika siffror, särskilt när de är mycket väl kända. Ibland är en blooper lustigt nog att det faktiskt är integrerad i en film, detta är speciellt vanligt hos komedi filmer som använder en hel del improvisation eller förslag från aktörer för att förbättra sin humor. Flera filmstudior har samlat sina berömda bloopers i set, så att alla filmälskare kan köpa en samling humoristiska misstag från flera filmer och årtionden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.