Vad är en Biopic?

En biopic är en film gjord för teater eller tv som dramatiserade någon ens livshistoria. Den tidigaste biopic ofta anses vara den tysta fransk film Jeanne D'Arc släpptes 1899. Cecile B. DeMille gjorde också en film om Jeanne d'Arc i hans 1916 Joan kvinnofrågan . Det kan alltså vara ganska konstateras att biopics uppstod i början av filmer, och visar inga tecken på avmattning. En del anser att en biopic, ur ett historiskt perspektiv, kommer sannolikt att kola sanningar ibland . Detta beror styrelseledamöter behöver sina filmer för att skapa drama, och också att göra det i en relativt kort tidsperiod. Flesta skrivit biografier har detaljer som många historiker anser vara viktiga. Från en filmisk känsla, kan de inte anses lika viktiga.

Alternativt kan en filmskapare förmodligen använda en biopic som en tolkning av en historisk karaktär. De kanske betona vissa delar av en persons liv som verkar relativt obetydlig historiskt, som social kommentar, eller att uppfinna den historiska föremål. Det är visserligen sant att en biopic inte kan hindra information korrekt, i ordning, eller helt. Till exempel, biopic A Beautiful Mind om John Forbes Nash, en exceptionell matematiker som lider av schizofreni, har kritiserats för att släta över en del anklagelser om att Nash var antisemitiska.

Nästan varje biopic spelar med sanningen någon gång. Filmskapare hävdar att det är nödvändigt att göra detta för att producera konst som också är marknadsmässiga. Historiker eller biografer, dock kan skaka på huvudet i oenighet.

Om man undviker frågan om fullständig exakthet i biopic, då är det helt klart en genre, som är mycket populär och innehåller några av de bästa filmer som gjorts. Biopic filmer är ofta nominerad till Academy Awards och andra likvärdiga priser. Ofta visar sig vara biljettintäkterna pärlor, men detta är inte alltid fallet.

Tidigare biopic filmer som har vunnit för bästa film Awards omfattar: The Great Ziegfeld , Lawrence of Arabia , Patton , Gandhi , Amadeus och A Beautiful Mind . Kandidaten över biopic filmer är ännu mer omfattande.

Bästa film nominerade till biopic filmer från 2000 innehåller framåt Capote , Ray , Good Night and Good Luck , Finding Neverland , The Aviator , Erin Brockovich , och Pianisten . Över 60 biopic filmer har fått bästa bild nomineringar.

Film Critics, även amatör dem, älskar att göra listor över bästa filmer, och naturligtvis, de flesta har en bästa biopic filmer listan. Det kan vara stor debatt om vilken av dessa filmer är faktiskt den bästa, och individuell smak varierar. Men många är överens om att följande biopic filmer hör hemma någonstans i listan över mest populära biopics. Förteckningen omfattar Gandhi , Amadeus , Lawrence av Arabien , Raging Bull , Citizen Kane , Malcolm X och Patton .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.