Vad är en Best Boy Grip?

Best Boy Grip är kanske en av de mest spännande klingande titlar att rulla förbi under de anslag som i slutet av en film. Det springer ut på de flesta människor, som inte har någon aning om hur det skulle kunna innebära, och har varit föremål för många skämt och parodier. Liksom många sådana mysterier, är den bästa pojken grepp faktiskt inte så glamoröst som det låter. I grund och botten är en pojke bästa grepp assistent åt nyckeln grepp-mannen eller kvinnan som är ansvarig för att se kameror och ljus är där de ska vara.

Grips är tekniker som arbetar med film, samverka nära med två avdelningar för kamerateam och belysning besättning. Grips kan uppmanas av kameran avdelning inrättas kamera dockor, fästen, släpvagnar, eller kranar. I många delar av världen-inklusive Australien och Storbritannien-detta är omfattningen av ett grepp ansvarsområde. I USA och andra nationer, dock grepp samverkar också i stor utsträckning med belysning avdelning och besättning. Även fackligt arbete reglerna i Förenta staterna förbjuda ett grepp från faktiskt hantera ljuset De arbetar i nära samarbete med elektriker som gör detta arbete. De behandlar även ljus står, nät, tält diffusion, studsar, flaggor och stora utomhus tält, som alla hjälpa till att fokusera, direkt, diffust eller avskurna ljus. Det centrala greppet kör hela denna operation i huvudsak fungerar som förman för alla andra grepp om en uppsättning-som i fallet med en stor film kan vara dussintals. Den bästa pojken greppet fungerar som alltiallo på de centrala grepp, hantering av logistik och iscensättandet av andra grepp om en stor uppsättning, eller hanterar huvuddelen av utrustningen på ett litet jobb. En best boy grepp har många jobb på en uppsättning, och dessa arbeten varierar mycket i omfattning. Han eller hon kommer förmodligen att ansvara för att anställa och avskeda personal, samordning greppet besättningen med filmen eller elektriska besättning, planering riggning och system för belysning, och många andra jobb. Den bästa pojken grepp är dessutom ofta kontaktpersonen mellan hela grepp avdelning och enhet produktionschefen på plats.

Best Boy handtag har en motsvarighet i den elektriska avdelningen, vanligen kallat Best Boy Electric. Best boy electric tjänar ungefär samma roll som den bästa pojken grepp, utom tjänar under gubbe, snarare än det centrala greppet.

Namnet grepp är en kvarleva från gamla cirkus slang, och kan ha kommit från en term som används för att beskriva den lilla påse verktyg alla handtag tycks bära med sig. Frasen best boy grip är en kvarleva från det gamla gille hantverk system, där en herre skulle ha många lärlingar, och de äldsta-och därmed den enda med störst ansvar-skulle kallas för bästa pojke. Trots de inbyggda kön sikt, en bästa pojke grepp kan vara antingen manlig eller kvinnlig, och kvinnor utgör en betydande minoritet av handtag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.