Vad är Voluntourism?

Voluntourism, eller frivilliga semestrar, är en relativt ny form av resor där deltagarna tillbringar sin semester hjälpa lokalsamhället insatser. Trenden har vunnit i popularitet sedan tsunamin 2004 som ödelade stora delar av sydöstra Asien, och har nu spridit sig över hela världen som en intressant variation på typisk resa. Voluntourism kan vara ett underbart sätt att se världen medan du gör välgörenhetsarbete och en chans att få fördjupad kunskap om lokala kulturer som vanliga turister aldrig får se.

Arbete på voluntourism resorna varierar från plats till plats, avgörs av vad som behövs i samhället. Vissa volontärer utföra jordbruks-och miljöstöd för hela vistelsen, som arbetar för att plantera skog och gräsmarker eller hjälpa undersökning vilda djurpopulationer. Andra är involverade i humanitärt arbete, bygga bostäder och återställa barnhem och sjukhus, eller arbetar med medicinska kliniker för att leverera välbehövliga försörjning och omsorg. För personer med medicinsk utbildning, konstruktion erfarenhet eller före humanitärt arbete, kan särskilda frivilligt möjligheter finns att göra det mesta av dina kunskaper. Arbete kan vara intensiv och svår, men vård ges ofta för att se till att volontärerna måste vila och fritid för att njuta av sin omgivning också.

Även om du inte betalt för ditt arbete, organisationer som charter volontären resa semester ofta erbjuder kraftigt rabatterade priser på lokal boende och restauranger. Vissa resepaket erbjuder speciella dagsutflykter eller möjligheter att delta i lokala evenemang som en del av ditt schema. Medan voluntourism resor är de oftast att erbjuda stöd, är många också entusiastiska över möjligheten att resa för mindre pengar och njuta av fritiden också. Förutom prisskillnaden för volontären resenärer, flera andra faktorer gör voluntourism en spännande möjlighet. Det kan vara en fantastisk bindning för familjer eller grupper av vänner, så många turer uppmuntra gjorde flera personer med på resan. Detta sätt att resa kan också ge dig en chans att interagera med lokalbefolkningen och lära sig om kulturen och livet för personer bosatta utanför den typiska turist inställningarna för hotell och finare restauranger. För många är den största dra möjlighet att donera din tid och förmåga till en värdig orsak.

Voluntourism har upplevt ett uppsving i popularitet sedan tsunamin 2004 och orkanen Katrina 2005. De förödande effekterna av dessa katastrofer i områden känt för turismen gav resenärer ett nytt perspektiv på semestrande, lämnar många som vill hjälpa till att återställa dessa områden samt besöka dem som turister. Sedan dess har denna form av resor blomstrade i hela världen, locka miljontals resenärer att njuta av sin semester på ett helt nytt sätt. Många stora rese-organisationer erbjuder nu ett brett urval av paket volontär resa, så intrepid äventyrare chansen att se världen, lära sig nya saker, och lämna sin semester plats lite bättre efter deras besök.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.