Vad är Upfronts?

upfronts är ett viktigt årligt evenemang i nordamerikanska TV, under vilken TV-chefer träffas med annonsörer, kritiker, och pressen att prata om sina planerade programperioden för nästa tv-säsong. Av tradition är upfronts hölls i New York under den sista veckan i maj, och de är oftast ganska påkostat, med evenemang kastas åt prominenta mötesplatser som the Radio City Music Hall. Eftersom nätverket scheman normalt premiärvisas på upfronts, får de oftast en stor mediabevakning, med ivriga fans kontroll på utbudet av deras favorit-nät.

Under upfronts, är annonsörerna ges möjlighet att köpa reklam på framsidan, innan säsongen börjar och reklam möjligheter bli dyr och begränsad. Många annonsörer använder upfronts att förhandla särskilt gynnsamma platser för sina annonser, till exempel, kan en mobiltelefon bolag försöker köra en annons efter en viktig scen där en mobiltelefon. I centrum av upfronts är uppenbarelse av nya serien. Under presentationerna av nya serie, chefer präglas av klipp från serien, talar om den riktning som första säsongen i huvudet, och ibland introducera några av de aktörer, som kan flygas ut för tillfället. Dessa föredrag är vanligtvis tillsammans med påkostad spread på mat och publiken kan ges olika reklamprodukter, med målet att hålla serien och nätverk främst i deras sinnen. I Kanada är upfronts innehas flera veckor efter upfronts i USA, och den händelse som tenderar att vara lite mindre glamorösa. Canadian upfronts vanligtvis hållas senare eftersom kanadensiska nätverk vill vänta tills de har förvärvat rebroadcasting rättigheter för amerikanska serier så att de kan kontrollera dessa serier för att deras PR-evenemang. Förutom att införa nya serien, den upfronts också visa upp befintlig serie, och nätverkets schema för hösten och vintern avslöjas. Information är typiskt lämnas om midseason pickups samt gör det möjligt för annonsörer att få en bra uppfattning om vad som kommer under det kommande året.

En del kritiker har påpekat att upfronts inte längre är lika nödvändigt som de en gång var, eftersom Internet har minskat behovet av en formell presentation. Istället skulle de kunna ge annonsörerna och medierna begränsad tillgång till strömmande video, DVD-skivor och annat material att marknadsföra kommande spelningar. Emellertid har de upfronts blivit en institution som de sannolikt inte kommer att ändras någon gång snart, utan tvekan företagsledare, annonsörer och medier både njuta av parterna, mat och andra händelser som förknippas med upfronts.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.