Vad är Tea Time?

faktiska tiden te varierar kraftigt beroende på var du befinner dig i världen. Vi tänker ofta på att ta te, särskilt med lätt till tung mellanmål, så unikt brittiskt. Ändå finns det många länder som praktiken någon form av te, men tiderna kan vara informella eller är inte alltid iakttas I Storbritannien, te tiden rör sig vanligen om vid vilken tidpunkt eftermiddagste serveras. Här gången brukar anges som 4:00, men människor kan komma tidigare eller senare beroende på arbetstider och raster. Inte alla tar te varje dag, och det kan helt enkelt vara en eftermiddag mellanmål eller kan vara en utstuderad fest beroende på tillfälle. Vissa människor observera en något senare te kallas kött te, som vanligtvis är tyngre och liknar den amerikanska middag.

medan te tid i Storbritannien kan vara det allmänna namnet för eftermiddagens mellanmål eller mjöl, amerikaner, särskilt de med barn, kan tänka på denna halv eftermiddagen gång som mellanmål. Det är vid denna tid på dygnet som barnen återvänder från skolan, och är vanligen hungrig för ett mellanmål som kommer att hålla dem tills kvällsmålet. Afternoon daycares och eftervård program kan erbjuda ett mellanmål till barn vid denna tid på dygnet och vuxna kan befinna sig mycket villiga att ansluta sig eftersom det kan vara flera timmar tills kvällsmat /middag.

Intressant, Tyskland en eftermiddag Kaffee eller kaffe tid som tenderar att överensstämma med amerikanska snacks och Storbritannien te tid. Typiska tilltugg ingår kaffe och kaka och snacks finns oftast söta istället för kyndel. Andra länder som likt snacks och kanske ha någon form av informell te gången innehåller Mexiko och flera länder i Sydamerika, och Hong Kong. Hong Kong's tea time inträffar någonstans mellan 2-6:00 PM.

Ibland te tiden hänvisar till morgon pauser eller kaffepauser som skulle uppstå vid cirka 10:00. Denna hänvisning kan användas i Storbritannien, Kanada och USA. I Storbritannien te tid som normalt innebär sent på eftermiddagen, men i Nya Zeeland, "te" kan hänvisa till den lätt måltid som fattades vid ca 5:00. Termen kan också helt enkelt användas för att inte hänvisa till någon som helst men bara en indikation på att det är dags för mellanmål när som helst på dygnet. Amerikanerna kan hänvisa till detta som kaffe tid i stället, eller kanske ringa sin morgon bryta en kafferast.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.