Vad är Talkies?

Talkie är filmer som inkluderar dialog, musik och andra former av ljud. De allra flesta filmer idag är talkies, när "talande film", som de kallades, var de första att införa lockade de en hel del offentliga kommentarer och oro. Förutom att radikalt omforma näringslivet film, särskilt i Hollywood, hade talkies också stor inverkan på den teknik som används för att spela in och spela upp ljud-material, och ökningen av ljudfilmen hade några intressanta oavsiktliga konsekvenser. Innan tillkomsten av ljudfilmen, åtföljdes stumfilmer med levande orkestrar som spelade med i teatern, och då dialog eller exposition behövdes visades textskyltar med skriftligt material. Atmosfären i en biosalong som visar stumfilm skulle ha varit ganska trivsamt, som beskyddare ofta talade med varandra om filmen och reagerade som en grupp med särskilt fantastiska händelser. Tanken på att prata i en biograf i dag är, naturligtvis, bannlysning, eftersom människor vill kunna koncentrera sig på scener och dialog.

Så tidigt som 1900, var försöker man framställa ljudinspelningar i samband filmer. Tidiga pionjärer på området står inför flera problem, inte minst som var ljudkvalitet. De hade också synkronisera inspelningen med filmen, som var en utmaning, eftersom olika enheter har använts för att spela upp ljud och visa film. De var också tvungna att brottas med ljudnivåer, som var svåra att justera utan elektrisk förstärkning. I tonåren hade ljud på skiva teknologin avancerat till den punkt där synkroniseringen hade blivit mycket lättare, och folk hade också utvecklat ljud på film, se synkron uppspelning. Däremot har den första fullängdsalbum talkie inte komma ut förrän 1927, då Jazzsångaren infördes för publik över hela världen.

början motsatte sig många människor till talkies , i tron att de fläckat renhet stumfilm. Kända regissörer som Alfred Hitchcock uttryckte en djup avsmak för talkies. Det visade sig emellertid talkies vara en ohejdbar flod, tar över produktion ateljéer och teatrar över hela världen.

En av de mer olyckliga bieffekter av ökningen av den talkies var försvinnande teater orkestrar. Många musiker i orkestrar protesterade "burk musik", men deras ansträngningar var slutligen misslyckades, och eftersom teatrar som inte längre behöver hyra orkestrar att följa med filmer, var deras omkostnader minskas drastiskt. Den talkies slutade också ett antal egenskap karriär, som aktörer med tjocka accenter eller främmande röster fann sig utan jobb.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.