Vad är Takarazuka?

Takarazuka är en hona som bara teater skolan och prestanda trupp baserad i staden Takarazuka, Japan. Formuläret är specialiserat på Broadway-musikaler som med tonvikt på sång och dans. Föreställningarna funktionen manliga och kvinnliga karaktärer, trots alla aktörer att vara kvinna. Japanska fans av truppen är nästan uteslutande kvinnlig och stjärnor behandlas som Hollywood-kändisar.

1913, en japansk Railroad Tycoon heter Ichizo Kobayashi grundade teatern skolan för att öka turismen till området. Förkasta stilar i Kabuki, Japans mest framträdande teater, beslutat Kobayashi att fokusera på musikaler och berättelser kärlek. Eftersom det inte var socialt acceptabelt för ogifta kvinnor att ha romantiska scener med manliga aktörer, truppen gjorts uteslutande kvinnlig att vädja till konservativ publik.

Utbildning för Takarazuka är disciplinerad och exklusivt. Varje år är cirka 50 unga flickor ut för akademi av tusentals sökande. De första åren av fortbildning innebär tradition specifika simpla uppgifter, som att skura golv och rengöring av speglar. Dessa uppgifter görs med stor försiktighet och är mikroorganismer förvaltas av äldre studenter. Efter det första året är eleverna uppdelade i otokoyaku och musumeyaku (hane och hona) utbildning kategorier.

Många faktorer såsom höjd, utseende och röstomfång avgöra vilken skådespelerska, eller Takarasienne utför manliga eller kvinnliga rollerna. Sådana som är utbildade för att spela manliga delar vanligtvis skära av sitt hår, fördjupa sina röster, och tala i manligt pronomen när det hänvisas till sig själva. Top star otokoyaku Generellt har de största fan framåt. De manliga karaktärerna i Takarazuka föreställningar är oftast romantisk, charmig och lojal. Vissa kulturella studier tyder på att de kvinnliga fansen att avguda otoyoaku lockas till denna fantasi eller hjälte version av män. En del låtar som används av Takarazuka är hämtade från traditionella japanska folksagor och legender, Västra musikaler som Guys and Dolls och Oklahoma är extremt populära. Den gjutna kan omfatta dussintals extratjänster och dansare, som består av lägre nivå Takarasiennes eller studenter. Produktionen värden stora scenen spelar vanligtvis enorm, featuring utarbeta uppsättningar och kostymer. Spelningar i allmänhet sluta med extravaganta dansnummer, ofta med stage-linjer längd kick. En intressant sida Takarazuka produktioner är deras tillfälliga utforskning av könsroller. Eftersom otokoyaku görs normalt att se så androgyn som möjligt, är spelar ofta baseras på män klä sig som kvinnor eller kvinnor klä sig som män. En av de mest populära låtar som utförts av företaget är Rose of Versailles , där en flicka upp som en pojke i hennes soldat far ständigt slits mellan frihet hennes manliga existens och önskemål hennes kvinnliga self. Experter spekulerar i att hjälten i denna pjäs är attraktivt för fans som hon skildrar "säkra" Androgyny genom att ha manliga egenskaper, men ingen strävhet och en djup förståelse för kvinnor.

Takarazuka är tätt följd av allvarliga fans, och många fanclubs följa stjärnans liv noga. Productions äga rum runt år i hemstaden för teater, liksom i en ny teater i Tokyo, Japan. Om du besöker landet, ett resultat av denna mycket populära teatern är väl värd biljettpriset.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.