Vad är Taj Mahal?

magnifika Taj Mahal stiger över floden Yamuna som ett bevis på en indisk emporer eviga kärlek till sin hustru, Mumtaz Mahal. Den Shah Jahan byggde mausoleum, moskén, och minnesmärke för att hedra sin avlidna hustru med rika inredning, religiös fromhet och oöverträffad skönhet. Med sina karaktäristiska avsmalnande kupol, grannlaga minareter och lysande vit marmor fa? Ade har Taj Mahal fortfarande är "juvelen i Indien. " Den starka Mughal Empire of the 17th century melded kultur av hinduer, muslimer och andra centrala asiater. Shah Jahan styrde med en fredlig myndighet jämfört med tidigare Shahs. Han kände sig inspirerade av hans andra hustru, Mumtaz Mahal, att behandla sina undersåtar med rättvisa. Precis innan hon dog under förlossningen 1630, gjorde hon honom att lova att bygga henne en stor struktur för att hedra hennes skönhet och andlig hängivenhet.

Från och med år 1631, samlade Shah många rådgivare, arkitekter, kalligrafi, och religiösa ledare att råda honom på material och utformning av den stora byggnad som skulle bli känt som Taj Mahal. Det tog över 20 år, 20. 000 arbetare, och massor av marmor och sandsten för att fullborda den nationella skatten i staden Agra. Detta enorma företag tog fördel av minerade ädelstenar och ädla stenar i den indiska landskapet för att markera rikets naturupplevelser.

Taj Mahal själv kombinerar dekorativa trädgårdar, en muslimsk moské, och graven med välvda kupoler och en övergripande gateway. Den rektangulära stiftelse, tillverkade av röd sandsten, i kontrast till de halvgenomskinlig vit marmor inför den mittkupolen, väggar och minareter. Shahen utformad förmodligen strukturen till synes ändra färg beroende på skuggan av solen eller månsken slår dess yta.

Intent på perfektion, avslutade Shah slutligen en av de arkitektoniska underverk i världen 1648. Med floden speglar dess storslagna bild, ansluter Taj Mahal perfekt islamisk konst, persisk estetik och innovativ design. Den är dekorerad med verklig inläggningar ädelsten som glittrar i ljuset filtrering genom öppna gitter, och kalligrafiska linjer från Koranen är inskrivna hela.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.