Vad är Sesame Street?

Sesame Street är en av världens mest kända tv-serier för barn. Under 2007, med över 4000 episoder och räkna, det var en av de längsta visar på tv i USA. Den underhållande pedagogiska show riktar sig till förskolan och elementära barn, och utgör en blandning av mänskliga aktörer och dockor. Den amerikanska versionen av Sesame Street har visats regelbundet på PBS-kanalen sedan 1970.

Sesame Street s marionett tecken är "Mupparna" som ursprungligen skapades av Jim Henson, det världsberömda dockspelare också ansvarig för Kermit the Frog och många andra väl älskade figurerna. Seriens avgjutning av Mupparna har länge ingår Big Bird, hans bästa vän Tvärvigg, Oscar Grouch, Bert och Ernie, Elmo, Grover, Cookie Monster, och många andra färgstarka karaktärer.

Sesame Street s mänskliga rösterna medlemmarna finns Bob och Linda, som har varit på showen sedan starten, den afro-amerikansk familj, the Robinsons, och Maria och Luis Rodriguez , som är Puerto Rico. Showen är väl känt för sin kulturella mångfald, och ofta innehåller pedagogiska lektioner i spanska och andra språk.

Under årens lopp, episoder av Sesame Street har skisserat hundratals kända gästskådespelare, bland annat Michael Jackson, Elton John, högsta domstolen domarna, Bill Cosby och Tyra Banks, bland många andra från världar för film , TV, sport, musik och politik. Sesame Street har länge varit känd för sin popkulturen referenser, som främst är avsedda för föräldrar eller andra familjemedlemmar som kanske tittar, snarare än publiken för små barn.

Även om den ursprungliga versionen av Sesame Street skapades i USA, det nu finns många versioner av Sesame Street som har utvecklats för specifika internationell publik i länder som Ryssland, Mexiko och Kina, bland många andra. På den sydafrikanska versionen, kallad Takalani Sesame , det visar nyligen infört en HIV-positiv karaktär, mot bakgrund av de betydande aidsepidemin i landet. Som i Sydafrika, var och en unik version av Sesame Street försök att vara kulturellt relevant, samt att ge intressanta och roliga pedagogiska segment.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.