Vad är Sailor Moon?

Sailor Moon är en manga (serietidning) serien, uppkallad efter huvudpersonen skapad av Naoko Takeuchi. I Japan har den oerhörda popularitet Sailor Moon lett till anime (tecknad versioner) av manga serier, filmer, live produktioner åtgärder, videospel, och musikaler. Översättningar av den tecknade serien i USA har varit populärt, men dubbade versioner av animen produktioner misslyckats med att fånga intresset hos många tv-tittare.

Sailor Moon sträcker två vanliga manga genrer, magisk flicka och teamet genre. Ursprungligen Naoko Takeuchi var intresserad specifikt i den magiska flickan genre, men senare popularitet Sailor V manga inspirerade henne till att omarbeta planer att införliva ytterligare nio magiska flickor i ett team för att slåss mot mörkrets makter . Varje flicka har förmågan att förvandlas till en "sjöman" superhjälte uppkallade efter planeterna eller månen. Om du följer manga, berättelserna är inte alltid konsekvent, eftersom denna omarbetning av tomten.

Takeuchi har hyllats för sin "girl power" teman, hennes införande av hänvisningar till klassiska grekiska och romerska mytologin, och för att återinföra den magiska flickan tema till manga. Hon planerade ursprungligen att producera en berättelse bara, men i stället hamnade producera fem olika historia bågar på grund av popularitet Sailor Moon . Den fullständiga serien har publicerats i bokform, faktiskt 14 böcker totalt. Den första utgåvan publicerades 1992 och 2003, en andra upplaga med nya ritningar, slå några redigeringsverktyg och ny konst läktarna. I manga började köra 1992 och under de kommande fem åren producerade 200 episoder. Populariteten av Sailor Moon gjorde manga populärt i primetime visningar av animerad film. Live action series haft en kort springa i Japan mellan 2003-2004. I Japan, Sony och Sega hade båda populära Sailor Moon videospel, mer känd sitt pussel. Ett spel för Nintendo Wii är producerad. Det är utmanande att hitta engelska versioner av Sailor Moon videospel.

hitta engelska översättningar av manga Sailor Moon är nu svårt. De engelska versionerna av manga upplagan är slut, så att de kan vara svåra att samla in. Dessutom visade Sailor Moon inte njuta av den vidsträckta popularitet i USA som det gjorde i Japan, så färre frågor och böcker trycktes på engelska.

Även om vissa kritiserar Sailor Moon som campy eller "lager" entertainment, många har helt klart haft berättelser i alla sina manifestationer. Det är fortfarande som en av de bästa anime-serien i Japan, och har varit inspirerande för unga tjejer som vill skriva manga. Takeuchi popularitet i Japan har varit jämförbara med JK Rowlings i Storbritannien och USA. Hon anses vara en förebild för dem som vill följa i hennes fotspår.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.