Vad är Method Acting?

Method Acting, eller som det ibland helt enkelt känt metoden, är en teknik som används av aktörer. Method Acting tros ha revolutionerat agerar som vi känner den idag. Det är motsatsen till trä skådespelaren och använder tekniker såsom känsla och minne för att uppnå realism agera. Aktörer som använder den metod förlitar sig på att använda sina egna känslor från sitt förflutna för att få nytt djup till en del.

Method Acting är tänkt som en amerikansk form av skådespeleri, men det var en rysk teater direktör heter Konstantin Stanislavskij som skrev böcker i ämnet på 1930-talet. Ungefär samtidigt öppnades ett av Stanislavskij studenter, Richard Boleslawsky, en elevskola i New York. Boleslawsky började undervisa Stanislavskij: s grundläggande principer att agera.

På 1940-talet och 50-talet, blev populär metod agerar och undervisade på den legendariska Actors 'Studio i New York av den berömde agerar lärare Lee Strasberg. Annan skola i New York, kallad Actors gruppen, även undervisat metoden under coachning av Stella Adler. Agera studenter kom från när och fjärran för att lära sig den nya tekniken.

popularitet metoden växte med arbetet aktörer som Marlon Brando och James Dean. Deras stil agera, eller icke-agerar, ansågs vara ett genombrott i egenskap av världen. Jämfört med gamla stil aktörer som Clark Gable, var deras en egenskap av tidigare osedda rå känsla och känslighet. Andra kända skådespelare som har studerat metoden är Al Pacino, Paul Newman och Robert DeNiro.

Method Acting tros en av de svåraste tekniker för att lära sig, det finns inga tekniska former eller lärdomar som kan praktiseras att lära sig det. Det finns många versioner av metoden, undervisas av olika lärare. Den första metoden var att återkalla ett tidigare erfarenheter och doppa sig i rörelse av dessa erfarenheter så att de gäller det till scenen för närvarande på att genomföras.

Stella Adler, som lärde metod handlar både Marlon Brando och Robert DeNiro, studerade metod agerar med Stanislavskij. Hon tog en annorlunda hållning till Method Acting. Hon bad eleverna att använda sin fantasi för att komma in i sinne karaktär och anta de känslor som karaktären skulle ha. Genom att göra detta

aktörer kan utnyttja verkliga känslor i porträtterar sina karaktärer.

Även Method Acting tros vara det mest realistiska metoder kan ibland utgöra en mindre irritation till andra aktörer. Dustin Hoffman gick en gång utan bad och sova i två dagar för att doppa sig i en roll. Den ser Hoffman tillstånd, Laurence Olivier hans motspelerska i filmen, berömda frågade honom: "Varför går du inte bara agera?"


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.