Vad är Leaf fönstertittare?

Leaf Peeping är en form av rekreation, vilket innebär att resa till platser där lövträd tappar sina löv på hösten och tidig vinter. Peepers, som de kallas, vanligtvis försöker tid sitt besök med explosionen av "färg" som förekommer i mitten på senhösten eftersom lövverket sakta dör. Denna form av rekreation är speciellt populär i New England-staterna, men löv kikade resor kan också leda människor till andra hörn av världen.

Fall färg är ganska anmärkningsvärt, eftersom alla som har sett det gäller förändringen av lämnar personligen kan intyga. Ofta i fråga om bara några veckor, lämnar omvandla, förlorar sin gröna färg och blir gult, orange och rött för att slutligen förtvinar och droppade från deras förälder träd. I en blandskog, kan olika träd sväng vid olika tidpunkter, vilket skapar ett flammande färger som kan vara ganska bedövning i kuperade landsbygden. När folk Leaf fönstertittare, vill de ofta att också dra nytta av de väder. När löven ändrar, förebådar det början på senhösten och vintern, när vädret blir för obehagligt att gå ut. På en fönstertittare resa, dock är vädret ofta fortfarande bra nog för picknick, cykla, rida häst eller delta i andra friluftsaktiviteter samtidigt njuta av bladen. Mest Peepers också många fotografier av hösten färg, och en del gillar att samla och torra löv för att hålla som kuriosa. I regioner som är kända för sina falla färg, som Vermont, kan löv kikade vara ett viktig inkomstkälla under hösten. Vissa turist företag ta särskild hänsyn till Peepers med skräddarsydda resor för att hitta de mest färgstarka inslag, och många värdshus och hotell erbjuder kikade speciallösningar för att uppmuntra människor att stanna några dagar för att njuta av hösten färg. Peepers kan ordna bo på flera ställen så att de kan njuta av långa, sakta kör genom landskapet för att se förändringarna av bladen.

Timing ett löv fönstertittare resa är knepigt. Fjället är typiskt kort, vilket innebär att människor måste vara flexibla om när och vart de går. I vissa kommuner, webbkameror hålla Internet besökare à jour med hösten färg situation, så att när bladen börjar förändras, kan man snabbt göra researrangemang. Andra städer kan publicera information om hösten färg på sina webbplatser och i den lokala tidningen, för att uppmärksamma potentiella besökare till sina gyllene tillfället.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.