Vad är Kreml?

Kreml i Moskva, Ryssland är ett komplex av byggnader inneslutna i en vägg, var ursprungligen en medeltida fästning. Byggnaderna inom Kreml omfattar kyrkor, palats, vapenförråd, och olika vakttorn. Kreml integrerar också vackra trädgårdar och en skog, som är väl underhållna med gångvägar så att besökarna kan gå igenom dem. Det har länge förknippats med ryska regeringen och kultur. År 1990 erkändes Kreml komplexa som världsarv av FN. På ryska ordet "Kreml" betyder fästning. Det första omnämnandet av Kreml var 1147, när en fest var värd det. Under 1100-talet, var Kreml egen slutna befäst stad, och mycket lätt försvaras. Kreml expanderade under 12-talet, och blev en plats för ryska makten. 1703, flyttades makten till St Petersburg, som var huvudstad fram till revolutionen 1918, när Moskva återställdes som huvudstad i Ryssland.

Staden Moskva reste runt Kreml som expanderade befolkningen, och fästningen själv är nu instängd i staden. Förutom bostäder ett museum, är Kreml också den nuvarande säte ryska regeringen, och hemma hos ordförande sedan 1992. Den ryska kongressen sammanträder i Kreml, och en rad sociala och kulturella artefakter förvaras där. är den yttre väggen i Kreml bryts upp genom en rad höga vakttorn. Tornen är byggda i rött tegel, liksom väggar och tak med distinkta gröna spiror. På 1930-talet, lades röda stjärnor till toppen av tornen. Tornen var byggda i slutet av det 15-talet av flera italienska arkitekter. Besökare till Kreml anger vanligen genom Trinity tornet, som ligger på den västra änden av Kreml. I Kreml omfattar komplexa huset kongressens, presidentens bostad, katedralen i antagandet och historiska Armory. Kreml ingår även Ivan den store Belltower, som dominerar den komplexa. Den klockstapel är 262 fot (80 meter) lång. Det finns ett antal andra byggnader i komplexet, men dessa sticker ut som historisk och fysiskt imponerande strukturer. Den Cathedral of the Assumption är kanske kronan juvel i Kreml, tillverkad 1470 av Ivan den store. Katedralen är säte för den ryska ortodoxa kyrkan, och maximalt med vackra och särskiljande gyllene kupoler. En mängd andra kyrkor på grund av Kreml komplettera Cathedral of the Assumption, däribland katedralen ärkeängeln Mikael och katedralen i de 12 apostlarna. The Armory inte längre används för att lagra vapen. Idag hus den ryska skatter och fungerar som ett museum där besökarna kan se föremål från ryska historien. Bredvid det är Diamond finansdepartementet, där besökare kan se Orlov Diamond tillsammans med en rad andra skatter.

Kreml är en ikonisk samling av Rysslands kultur, samhälle och arkitektur. En resa till Moskva är inte komplett utan ett besök på den berömda platsen, som kan ge dagar undersökningstillstånd för intresserade besökare. Palats, kyrkor och andra byggnader som tillsammans bildar Kreml komplexa spänner över nästan 900 år av Rysslands arkitektoniska och kulturella historia.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.