Vad är Golden Week?

Golden Week är en samling av japanska helgdagar som spänner mellan 29 april och 5 maj varje år. Många företag ger anställda hela veckan ut, och det är ofta ägnas åt turism och resor världen över. Tillsammans med japanska nyår och obon Festival, är Golden Week en av de längsta semesterperioder i Japan.

År 1948 stiftades en lag om att förklara nio årliga japanska staten semester. Kejsarens födelsedag, konstitution Memorial Day, och pojkens Festival var alla inom en vecka från varandra. På grund av på varandra följande dagar, fritid alla ökade intäkterna dramatiskt under semesterperioden. På grund av dess positiva effekter på moviegoing inkomsterna, dubbade direktör för ett filmbolag i veckan "Golden Week" efter en japansk radio term för de timmar drar mest åhörare.

Fram till 1988 var 29 April firades som "Emperor's Birthday" för den regerande kejsaren, Showa. Efter hans död döptes semester "Greenery Day. " På denna dag, japanska medborgare förväntas njuta av naturen genom att besöka skogar, trädgårdar och berg. År 2007 var 29 April igen namnet Showa Day "till minne av kejsaren, medan Greenery Day flyttades till 4 maj.

Författning Memorial Day, som hölls den 3 maj är till ära för undertecknandet av 1947 års konstitution Japan. Under dagen till ära, lagstiftande statliga byggnader är öppna för allmänheten, den enda gången under hela kalenderåret. Medborgarna har tänkt att använda den här dagen av Golden Week att reflektera över demokratiska ideal, och en 21: a århundradet tradition är omfattande ledarsidor tryckt om kontroversiella ämnen regeringen. p

Boys 'Day, även kallat Barnens dag, är den 5 maj firandet av barn och tacksamhet till sina mödrar. Familjer hänger färgglada karp-formad drakar och banderoller, en för varje barn. Pojkar har fått särskilda samurai dockor som representerar berömda legendariska hjältar. Kashiwamoshi en söt, fylld ris kaka, är en vanlig mat denna dag. En gemensam praxis under Golden Week är att ta semester till populära turistmål. Hawaii, Los Angeles, San Francisco och Seattle all erfarenhet japanska turismen toppar i början av maj på grund av Golden Week. En del familjer väljer att stanna kvar i Japan, men reser till traditionella värdshus, kallas ryokan och badorter.

Golden Week är en underbar tid att besöka Japan. Nationen får en karneval utseende för de många festivaler, och det ger turister en chans att uppleva flera olika sedvänjor och ritualer. Resenären måste boka långt i förväg, men för resor prissättning ökar i väntan på semester, och hotell tenderar att vara mer fullsatt under denna tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.