Vad är Gaffer’s Band?

Gaffer's band är en flexibel och stark, tyg-backed tejp som kommer i längder från en tum (2,5 cm) med en potential på sex fot (1,8 meter), med de vanligaste bredden är fyra inches (cirka 10 centimeter). Gaffer's band liknar silvertejp, men det är mer flexibel, kan den formas över en mängd olika former, och det oftast lämnar inga rester. Gaffer's band som oftast kommer i en matt svart yta avsedd för användning på scener, men det tillverkas i flera olika färger för olika tillämpningar, inklusive röda och humla-randiga att ange faror.

Gaffer's band kan lätt rivas längs några biverkningar, även om det inte kommer gå sönder om drar eller vrider kabeln. Detta gör den idealisk för applikationer där en mängd olika band längder och bredder behövs, eftersom användarna inte behöver bära sax att klippa bandet. Gamling har bandet ofta används inom film och scen industrier, och det gemensamma namnet på bandet kommer troligen från chefen för belysning avdelning för ett filmteam, som också kallas gubbe . Ett företag som heter Gaffa också tillverkar Gaffas Tape, så båda lägg accepteras. Gaffer's band tillverkas i stora rullar som är sex fot (1,8 meter) över och skära ner till storleken som behövs, vilket gör det teoretiskt möjligt att anpassade för en tejprulle i den storleken, även om det kan vara en utmaning att rulla ihop och hantera.

Gaffer's band kan följa en mängd olika ytor, även om det ibland tar bort färg eller avsluta från träytor. Tejpen kan lätt tas bort eller flyttas med varsam dragning. Gaffer's band är också något värme-och vattenavvisande och klarar av låga temperaturer, varför det används i många steg applikationer, såsom tejpning ner lösa kablar och sladdar för säkerhet, lägga blockerar märken till möbler, skådespelare, eller kameror, och tejpa ställa ihop bitarna. Gaffer's band är också ofta används för att märka och försegla film burkar, samt att märka kanaler på ljus och ljud styrelser. Dräkt avdelningar har också kända för att använda gamling: s band till akuta ändringar.

De flesta medlemmar i elektriska och ljud besättningar på filmer bära rullar gamling: s band i olika storlekar och färger , och har många, har kraftig tejp spridit sig till andra industribranscher. Bibliotekarier, till exempel, ofta använda det på bindningen av skadade böcker och militära tillämpningar gamling s band i ett antal miljöer också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.