Vad är Futurama?

Futurama är en animerad TV-serie skapad av Matt Groening, som också skapade den populära animerade serien Simpsons , som gick ursprungligen på Fox tv-nätet från 1999 till 2003 . Serien är en science fiction-komedi som kretsar kring livet i sin huvudperson, Philip J. Fry, som är cryogenically fryst i slutet av år 1999, bara väckas till liv i en drastiskt annorlunda värld (och universum) år 3000. Futurama hämtar mycket av sin humor och många av dess repliker från disciplinerna matematik och vetenskap, och drar mycket influenser från många andra typer av science fiction, bland annat TV-program, filmer och böcker.

Gröning inspiration för Futurama kom från att vara ett stort fan av science fiction-litteratur som barn. Han tog värvning hjälp av David X. Cohen att utveckla en tecknad serie som används konventioner science fiction i stil med The Simpsons . Namnet "Futurama" härrör från en paviljong vid 1939 års New York World's Fair. Bland andra sätt, Futurama skiljer sig från The Simpsons i sitt utnyttjande av en berättelse som bär löst från episod till episod i stället för att "återställa" för varje avsnitt, och har en helt olika rösterna tecken.

huvudpersonerna Futurama arbeta för en interplanetära rederi som heter Planet Express och besättningen på bolagets fartyg med samma namn. De innefattar: Fry, som blir en last springpojke ombord på fartyget, en envis alkoholhalt robot med namnet Bender Bending Rodriguez, Fry's enögd kärleksintresse, Turanga Leelah, den något senil fartygets ägare och företag, professor Hubert J. Farnsworth; och personal läkare, hummer-liknande Dr. John A. Zoidberg, bland annat. Händelseförloppet i varje episod innebär vanligtvis parodi på några olika aspekter av science fiction, och ibland sker parallellt med handlingen i en populär science fiction-berättelse. Insprängda i hela serien är många exakta referenser till matematiska och vetenskapliga teorier, som gjort det möjligt Futurama för att få en stor kultstatus, särskilt bland en högskoleutbildade publiken.

seriens behandling av FOX ledde till att tidigt avbokning efter bara fem säsonger under 2003. Hög försäljning av DVD, en stor Internet följande och en väckelse på Cartoon Network gav dock Futurama ett nytt liv. Serien köptes av Comedy Central, och slutligen serien reinkarneras som fyra gjord för DVD-filmer, med början Bender's Big Score som sändes som en halv-timme episoder med början 2008.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.