Vad är Flygbolag engelska?

Många flyger kan recitera den obligatoriska före start säkerhet genomgång tillsammans med flygvärdinna leverera det. Vad de inte kan göra är dock replikera udda kadens och ultra-formellt tal mönster kallas flygbolaget engelska . Flygbolag engelska är en ovanlig blandning av standard engelska och flygbolag jargong talas nästan uteslutande av medlemmar för kabinpersonal, skötare flyg och piloter. Ett exempel på flygbolag engelska är nautiska termer i samband med flygresor. Passagerarna inte sätta sina resväskor i den överliggande skåp, innehar de "stuva" sin "last" i overhead ". "Personalen ombord på ett flygplan är faktiskt" besättningsmedlemmar "som svar på en kapten. Flygvärdinnor rutinmässigt använda nautiska termer i fullständiga meningar, som kan vara lite förvirrande för första gången passagerarna.

En annan orsak många flygvärdinnor och piloter talar flygbolag engelska beror på de volymer och mängder av förordningar den federala regeringen och enskilda flygbolag införa. Några av dessa mycket teknisk och juridisk föreskrifter är avsedda att föras vidare till passagerare i någon form eller mode. Enskilda flygbolagen, och i vissa fall enskilda flygbesättningar, tillåts skapa en mer strömlinjeformad version av dessa passagerare genomgångar, men språket måste fortfarande matcha andan i förordningarna.

Denna udda blandning av juridisk jargong och informellt tal kommer ofta över på passagerarna som ett mekaniskt levererade socialt kontrakt späckat med sådana minnesvärda bitar av förskönande trivia som "I händelse av en oplanerad landning vatten, kan din sittplats användas som flytredskap. " Vissa flygvärdinnor har känt att hänvisa till ett laminerat kort när leverans samma tal om och om igen, vilket kan resultera i ett udda tal kadens som lägger ovanligt betoning på vissa ord. En del resenärer har även märkt att vissa flygvärdinnor fortsätta att använda en mycket stel och opersonlig form av flygbolagets engelska även när man behandlar mindre passagerare förfrågningar. Detta kan vara en medveten strävan att upprätthålla en professionell distans och uppförande när man behandlar en stor grupp av passagerare. Flygbolagets bestämmelser kräver ofta en specifik och juridiskt godkända svar på även de mest mindre passagerare förfrågningar eller önskemål. Flygvärdinnor måste vara noga med att inte utsätta flygbolaget att framtida tvister genom att tillhandahålla en mindre än professionella svar.

Airline engelska kan också vara resultatet av repetitiva social hälsningar, särskilt uppdrag "Goodbye" till landstigning av passagerare. Utsikterna att säga "hej då" till hundratals passagerare kan orsaka många flygvärdinnor att komma med egna varianter, levereras i en udda Cadence eller omöjligt artig beck. Medan passagerarna får höra dessa före flygning instruktioner eller hälsningar för första gången, kan flygpersonal leverera dessa förskönande och koncist formulerad bitar av flygbolag visdom flera gånger i veckan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.