Vad är Elderhostel?

Elderhostel är en icke vinstdrivande organisation som erbjuder möjligheter till utbildning och lärande äventyr för personer 55 år och äldre. Resor omfattar föreläsningar, diskussioner och kulturella upplevelser i mer än 90 länder. Elderhostel är ett ekonomiskt och bekvämt sätt att resa och lära, eftersom resor är heltäckande och organisationens planer och tar hand om alla detaljer. Det finns inga akademiska krav att delta i Elderhostel, så varje grupp är en unik blandning av människor av olika kulturer, bakgrunder och utbildningsnivå. Programmen är centrerad kring olika kategorier, inklusive ett aktivt friluftsliv, upptäckt och utforskning, undersökning av en individuell skicklighet och service lärande. Även om programmet erbjuder högkvalitativa lärande, finns det inga läxor eller prov.

aktivt friluftsliv program inkluderar cykling, vinter eller vattensport, golf och tennis, och fågelstationen. Discovery program inkluderar nationalparker, underskrift stadsturer och semester och kulturella högtider. I den individuella färdigheter kategori, program i matlagning hantverk, datorer, scenkonst, och mer erbjuds. Några av de mer traditionella program omfatta studier av historia, filosofi och konst. Det finns även generationsöverskridande program som tillåter morföräldrar och barnbarn att utforska en lokal eller aktivitet tillsammans.

Kostnaderna för deltagande i Elderhostel innehåller kursen, boende, och de flesta måltider och dricks, samt föreläsningar, studiebesök, kulturella utflykter, och försäkring. Boendet är i allmänhet i hotell, värdshus, centers reträtt, och universitetsområden. Naturligtvis beroende på lokalen, kan boende vara på ett fartyg eller i ett tält! Om Elderhostel använder ett campus, boende i allmänhet i lägenheter, snarare än sovsalar. Vem som helst kan registrera sig en Elderhostel program, det finns ingen medlemsavgift.

Elderhostel program erbjuds i Afrika, Asien, Australien, Kanada, Europa och Nord-och Sydamerika. Den billigaste alternativen är i USA. Ett begränsat antal stipendier finns för resor inom den kontinentala USA. Även Elderhostel program kan ta emot deltagare med funktionshinder, som är intresserade av internationella program bör överväga hälsorestriktioner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.