Vad är ESRB Ratings?

ESRB-betyg är betyg, likt betyg film, tilldelas alla interaktiva spel och titlar programvara. ESRB rating är fällda av Entertainment Software Rating Board i syfte att hjälpa föräldrar att identifiera ålder lämpligheten av en video eller dataspel. Även ESRB bedömningar är subjektiva, processen för att tilldela kreditbetyg är ganska grundligt.

Även programvara publicister inte skyldiga att skaffa ESRB-betyg, de flesta titlar som säljs i butiker över hela USA och Kanada har tilldelats ESRB-betyg. Processen för att erhålla ett betyg börjar med en framställning av information om innehållet i ett spel. Förlaget har ett frågeformulär och annat material exempelvis skript, skärmdumpar, och ofta betaversioner av spelet som bedömare använder för att avgöra vilken rating tilldela. ESRB-betyg baseras på förekomsten av specifika innehåll inklusive språk, våld, sex, droger och hasardspel.

Den nuvarande ESRB rating är följande:
 • EG är en rating Early Childhood. Detta innebär ett spel innehåller inga olämpligt innehåll och kan betraktas som säker för barn 3 och uppåt.
 • E är en rating av alla och visar att en titel innehåll som anses lämpligt för barn från 6 år och äldre. En titel med ett E rating kan innehålla små mängder av tecknade eller animerade våld och /eller mild språk.
 • E 10 + är en tilldelas rating Alla 10 och uppåt. En titel med E 10 + rating kan innehålla mer frekvent animerade våld och mild språk tillsammans med möjligt lätt suggestiva teman.
 • T är en Teen betyg och tilldelas en titel som anses lämpligt för åldern 13 och över. Titlar med detta betyg kan innehålla en kombination av våld, rå humor, simulerat hasardspel och /eller ovanliga, men starka språk.
 • M är en rating av mogna och innebär att innehållet inte anses lämpliga för personer under 17 år. En titel med ett M rating kan innehålla suggestiva teman, sexuellt innehåll, blod och Gore, intensiv våld, och starkt språk.
 • AO är en bedömning som innebär endast vuxna. Detta betyg betyder att en titel har ett innehåll som endast lämpar sig för vuxna över 18 år och kan innehålla en kombination av starkt språk, intensivt våld och utdragna scener av intensiv eller grafisk sexuellt innehåll, nakenhet, droger och andra suggestiva teman .
 • RP anger att ett betyg är pågående och innebär att information har lämnats till ESRB och inväntar det slutliga betyget. Detta gäller titlar som annonseras innan de släpps.

p

ESRB-betyg är utformade för att hjälpa föräldrarna att vara selektiv om video-och datorspel de tillåter sina barn att leka. Genom att ytterligare undersöka ESRB-betyg boxen finns på spelets förpackning, kommer konsumenterna att hitta en kortfattad beskrivning av innehållet som ledde till spelets slutliga betyget. Genom att använda ESRB rating som en riktlinje för ålder lämpligheten, kan föräldrarna ha mer kontroll över vad deras barn spelar. Det bör dock noteras att detta inte är ett idiotsäkert system och föräldrar är fortfarande ansvarig för att förhandsgranska alla spel som kan beröra dem innan deras barn spelar.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.