Vad är Crowd Surfing?

Crowd surfing är namnet på den verksamhet som en person som lyfts upp och som drivs av publiken händer att röra sig över publiken över deras huvuden. Crowd surfa sker vanligtvis på sten eller konserter punk. Ibland är mängden surfare artist, men många gånger är en ur publiken.

Dem som sysslar med publiken surfing, antingen genom att surfa eller genom att hjälpa andra att surfa, köra många risker. Crowd surfing är olagligt i vissa länder och inte tolereras väl i andra. Även om det är lagligt, konsert säkerhet ofta fortfarande har rätt att kasta folkmassan surfarna ur konserten. Folk hjälper publiken surfare kan av misstag får sparkad i ansiktet eller skadas av grov eller vassa bitar av kläder och tillbehör. Folkmassan Surfer löper risk att trevade sexuellt eller slå aggressivt.

Smycken och andra föremål kan gå förlorade eller stulna medan publiken surfa. Ibland kan publiken ta bort ett eller båda av surfaren skor, särskilt om det finns en stark potential att bli dåligt sparkade. Om en folkmassa surfare faller han eller hon kan få skador samt ge dem till andra. För dem som är villiga att ta risker för publiken surfing, bör de bära mjukare skor som är ordentligt fastsatta och kläder utan stora dragkedjor och spännen grov bälte. Pengar och värdesaker bör lämnas med en pålitlig vän eller stanna hemma.

Den svåraste delen av folkmassan surfing är att få upp i folkmassan. Det är svårt att göra det ensam om du inte kan hoppa från scenen. Två längre personer kan hjälpa om de tillåter dig att lyfta dig upp till sina axlar. Publiken är troligt att se er och vara beredda att hjälpa dig publiken surfa. Det är aldrig en bra idé att försöka publiken surfa om publiken inte verkar vänligt om idén eller om du är en tung person!

Crowd surfa efter Konserten är över är inte heller en bra idé eftersom folk kanske inte vill hjälpa dig bara för att få dig att utgångsdörren snabbare. Crowd surfing sker alltid på egen risk. Det bör aldrig ses som just ofarlig kul. Eftersom publiken surfing görs oftast i mitten av publiken, är de som vill undvika det förmodligen bäst att bo nära kanterna på Konserthuset eller auditorium.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.