Vad är Capsule Hotels?

En kapsel Hotel är ett hotell som erbjuder otroligt små rum. I själva verket, rummen är effektivt långa lådor där hyresgäster kan fånga några stänga ögon. I dessa hotell av mycket tät beläggning, ett "rum" eller kapsel, är ett modulärt utrymme på ca 2 x 1,25 x 2 meter (6,6 x 4,1 x 3,2 meter). Grund av det utrymme begränsningar, är det inte möjligt att stå inne i dessa "rum". Sitta på huk kan vara svårt för en person av hög höjd. Dessa kapslar är ofta staplade två eller flera höga längs hotellets korridor. Generellt är de moduler tillverkade av glasfiber. En kapsel hotellet erbjuder gästerna lite mer än en plats att sova. Dock kommer många kapslar utrustad med små tv-apparater som hänger från taket i en sådan vinkel att de kan ses medan den åkande ligger ner. Gästerna tilldelas ett skåp som är i närheten av kapseln där de kan förvara sitt bagage och andra tillhörigheter. Även dörren till kapseln är öppen, det är utrustat med ett draperi så att gästerna kan ha integritet när de sover. Gardinen är också viktigt för att stänga ute ljuset från korridoren. Det är viktigt att notera dock att kapsel hotellen är inte idealiska inkvarteringar för dem som är lätta sliprar. På grund av närheten till andra inackorderingar, kan bullret vara ett problem.

Naturligtvis, efter en natts sömn, de flesta vill börja dagen med fräschar upp. I kapsel hotell, bad-anläggningar är kommunala, mycket eftersom de är i vandrarhem. Många kapsel hotell har också restaurang inne i eller alldeles i närheten. Resenärer planerar att vistas i en kapsel hotell kan förvänta tillgång till automater åtminstone.

Kapseln Hotellet utvecklades i Japan. Eftersom utrymmet är en allvarlig premie i Japan, arkitekter och inredningsarkitekter ständigt letar efter sätt att spara utrymme, ner till inches och centimeter. Det är denna känsla av rymd ekonomin som har lett till sådana innovationer som kubisk vattenmelon. Japanska kapsel hotell varierar i storlek. Några av dem håller bara ca 50 kapslar. Det finns andra som kan rymma upp till 700 gäster.

Även kapsel hotellen är högt uppskattad för sitt pris och bekvämlighet, de är oftast utnyttjas av affärsmän som behöver en plats att bo efter att missa sista tåget hem. Priset för en natts sömn i en kapsel hotell varierar vanligen mellan 2. 000 och 4. 000 yen ($ 16-$ 34 [USD ]).


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.