Vad är Boomsday?

Boomsday är ett fyrverkeri händelse i Knoxville, Tennessee hölls på Labor Day helgen varje år. Äger rum vid vattnet i centrala Knoxville, är Boomsday största fyrverkerier show i sydöstra USA och har besökts av dignitärer från Mellanöstern och Europa. Som en av de största händelserna i Tennessee, är det en topp attraktion i regionen och har även filmats av National Geographic för en TV-special. Termen Boomsday kommer från hörs över de hundratals fyrverkerier som skapar en höjdpunkt i evenemanget.

Held volontär Landning och Neyland Drive i Knoxville, lockar Boomsday fest åskådare runt om i USA. Nästan 325. 000 människor I evenemanget deltar vanligtvis på söndag i början av september, och fyrverkerier kan ses från någon av ett antal platser runt om i vattnet. Gratis för allmänheten, Boomsday erbjuder levande musik, underhållning och festligheter 5 till 9, med fyrverkerier med början omkring 9:30 varje år. Den 20-minuters fyrverkeri show, tillsammans med soundtrack musik, skjuts iväg från Henley Street Bridge, Gay Street Bridge, och från Baptist Hospital.

Evenemanget Features Boomsday mat försäljare, nöjen spel park och rider, barnaktiviteter, utställningar och en amatör scen för samhället föreställningar eller program. Händelsen har också skisserat ponnyridning, Petting zoo, och visar genom radio DJs i sin historia. Sedan 2000 har Boomsday bildat visar och fly-bys av Air National Guard, den Knox County Sheriff's Aviation Unit, och Tennessee Museum of Aviation. Under 2006 utvidgades showen till tre dagar, men kunde inte upprätthålla sin vinst och befolkningen på lång helg och så gick tillbaka till den traditionella en-dag-format startar igen 2007.

Knoxville har varit värd Boomsday sedan starten 1987, och Pyro Visar av LaFollette har Tennessee organiserat fyrverkeri för showen för vart och ett av sina första 20 år. Sedan omkring 2005 har Boomsday expanderat till en 12-timmars händelser och funktioner bekväma sittplatser på många ställen längs åstranden, från stranden, till dockad båtar, tak hus och sluttningar. Boomsday används också som en väg för patriotisk och nutida musik och reklammeddelanden, och drar många besökare till den närbelägna Great Smoky Mountains och Knoxville Zoo.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.