Vad a Bottle Episode?

En flaska episod är en tv-episod som är avsedd att tas fram till en minimal kostnad, vanligtvis med hjälp av befintliga apparater eller ibland genom att begränsa scener till en enda plats. Även om en flaska episod är billigt att producera, skulle det vara ett misstag att avfärda sådana episoder som fyllmedel. Faktum är att flaskan episoder vara mycket viktig för tomten och karaktärsutveckling med författare fokusera på att avsnittet starkt, eftersom publiken inte ha visuella distraktioner för att hålla den underhöll.

Ordet härstammar från Star Trek , där ett antal episoder i form av flaskan episoder. Besättningen på showen kom att tala om sådana episoder som "skepp i en flaska" episoder med hänvisning till det faktum att de oftast ägde rum ombord på Starship Enterprise , och termen "bottle avsnittet" fångats på mer allmänt i TV-branschen. Dessa episoder har också ibland kallas "flaskhals episoder, förseende den trånga tillgängliga budgeten för besättningen. När en säsong av tv-serien är utstakad, flaska episoder planeras i. Vanligtvis producenterna har en begränsad budget att arbeta med, och de vill använda det effektivt. Snarare än att producera en rad av relativt mediokra episoder, producenter väljer ofta att avsätta mer pengar till vissa episoder, dra ut allt för att skapa en minnesvärd och distinkt episod för publiken. Till exempel säsong konservöppnare och finales tenderar att ha större budgetar, vilket gör att författarna och besättning större spelrum att leka med i hopp om att dra in tittarna En del människor felaktigt använda ordet "bottle avsnittet" att hänvisa specifikt inriktad på en episod som i en enda plats, men termen kan användas mer allmänt för att tala om händelser som bara sker på nuvarande uppsättning, och de åtgärder som kan röra sig ganska lite. I fråga om en episod skjuten i ett enda, termen "En satans eftermiddag" ibland dyker upp, med hänvisning till 1975 års film Dog Day Afternoon , som endast fastställas i och runt en bank.

Om en satans eftermiddag episod, kan författarna använda en intressant knep för att hålla alla på scenen, till exempel en låst dörr eller en katastrof som tvingar alla att stanna inne. I dessa scenarier, gästspelar är ovanliga, vilket gör att författarna att enbart fokusera på de välkända karaktärer i showen. Det är inte ovanligt att en flaska episod som ska användas för att främja en viss punkt på tomten, eller att uppnå ett önskat mål för en viss karaktär. Bland fansen, sådana episoder ibland oerhört populära, trots att de är mindre visuellt intressant än visar inställt på nya, påkostade uppsättningar eller exotiska platser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.