Hur är Movies betyg?

När du tittar på en annons för en film, bör det finnas ett betyg symbol bredvid namnet på filmen. Detta kallas filmens klassificering eller betyg. Rating ger avsedd betraktaren en uppfattning om vilken typ av innehåll som filmen innehåller och avsedda ålder hos tittaren. Filmer ges ett betyg av Motion Picture Association of America (MPAA).

Processen att lämna in en film till MPAA är helt frivilligt för filmskaparen. Majoriteten av filmare lämna sina filmer för att få ett betyg. Om de inte är nöjda med de betyg de får, har de möjlighet att recutting filmen. Filmskaparen är också gratis att marknadsföra sina filmer utan rating. är filmer med tanke på deras bedömningar av en styrelse med ledamöter. Det finns en särskild kommitté som godkänts och som utformats speciellt för de omdömen ändamål. Utskottets ledamöter visa och diskutera varje film innan man fattar beslut, baserat på dess innehåll, vilken åldersgrupp det skulle vara mest lämpade för.

Faktorer såsom sexuellt innehåll, våld, nakenhet, språk och tema alla spela en del i betyg beslutet. En annan faktor är hur innehållet materialet används i samband med filmen. Betyg används inte på ett kritiskt sätt, utan bara ge en vägledning för den åldersgrupp som en viss film är bäst lämpad. Det finns fem olika film klassificeringar. Filmer nominellt G anses lämpliga för en allmän publik. Människor i alla åldrar kan vara upp till filmer betygsatt G. Det måste finnas någonting i filmen som kan vara skadligt för ens den yngsta medlemmen i en familj. Filmer nominellt G borde innehålla något naket, droger, svordomar, eller sexuella scener.

Parental Guidance eller PG, är nästa steg upp i filmen betyg systemet. Filmer nominellt PG kanske inte lämpliga för små barn. De kan innehålla scener som de yngre barnen inte förstår eller kan finna stötande. Filmer nominellt PG bör inte innehålla narkotika eller sexuella scener. Det kan finnas vissa måttlig nakenhet och våld i filmer rated PG.

Filmer betygsatt PG13 är olämpligt för barn under 13 år. Det kan finnas våldsscener, några droger, och några svordomar. Det är oftast inte något starkt sexuellt innehåll i filmer betygsatt PG13.

Nästa film Klassificeringen R. Movies barnförbjuden, eller begränsat , innehålla vuxet material och material. En R rated film kan innehålla starkt språk, sexuella scener, våld och scener av narkotikamissbruk. Någon som är 17 år eller under bör åtföljas av en vuxen eller målsman till en R-rated film.

Den sista filmen betyg klassificering är begränsas under 17 eller NC-17. Någon som är 17 år eller under inte kommer att tas upp till filmer betygsatt NC-17. Filmer nominellt NC-17 kan innehålla scener från en explicit sexuell natur, mycket stark våld och sexuellt språk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.