Behöver jag en semester?

Om av semester du menar ett längre avbrott från den stressiga och ansvar i din dagliga rutin, så blir svaret ja, du behöver definitivt en semester. Mycket få människor kan fungera effektivt på sina jobb eller i hemmet utan att ta något slags avslappnande avledning då och då. Semester tillåter oss att återta en del perspektiv på våra personliga liv och omvärdera våra prioriteringar när det gäller ett arbete /home balans. Om av semester du menar planerar ett utstuderat få -away med make och fyra barn i släptåg, men du kanske vill överväga högre syftet med semester. Vissa människor vars semestrande når överskrider sina griper kan hitta de behöver en semester från sin semester. Varje semester plan som kräver precision och logistisk planering av en militär operation kan inte vara någon bra idé om inte fördelarna med destination uppväger de uppoffringar som krävs för att komma dit i ett stycke. En del människor väljer att inte utnyttja betald semester tid för att lägga dessa medel till deras personliga inkomst. Även om detta kan göra något finansiellt avseende, kan det också leda till en rad stressrelaterade sjukdomar och villkor, exempelvis magsår, depression och ångest. Några sådana eller arbets-fueled anställda kanske inte vill utnyttja all semester de har samlat på oss genom åren, men några dagar tillbringas borta från jobbet kan bidra till att minimera effekterna av arbetsrelaterad stress på lång sikt.

Om du känner att du är i behov av en semester, kan tidpunkten vara allt. Du kanske vill planera din semester när det är en planerad avmattning i arbetet eller under en längre paus för skolbarn. Makarna kanske vill samordna sin semester gånger för att njuta av en ömsesidig resa utanför staden. Vissa människor kan ha att arbeta ännu hårdare innan en planerad semester för att minimera effekterna av deras frånvaro. Genom att planera en semester vid lämpligt tillfälle för arbetsgivare och sitters hus kan du tillbringa mer tid avkopplande och mindre tid att oroa dig för det jobb du har tillfälligt lämnat bakom.

Många av oss inser att vi behöver en semester när arbetstiderna eller hemma börjar påverka vår mentala eller fysiska hälsa. När tanken på att gå in på arbetsplatsen på morgonen blir en utlösande faktor för ångest på natten, kan det vara dags för en semester. Känsla som om du helt enkelt "gå igenom hela proceduren" eller sätta i en minimal ansträngning på jobbet eller hemma är ett tecken du kan behöva en semester. Ingen tycker att sitta fast i gamla hjulspår, och en trevlig ansvar-fri vecka spenderas på en varm strand eller på ett kryssningsfartyg kan bara vara det du behöver bryta sig ut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.