Vilka är Golden Globe Awards?

The Golden Globe Awards delas priser anges för skillnad i filmer och TV. Utmärkelserna presenteras på en överdådig middag i en Hollywood plats som varierar från år till år, och evenemanget är vanligtvis sänds live. Somliga anser att Golden Globes en korsning mellan Oscar och Emmy, eftersom de smälter framgångar inom TV och film. Reklam för evenemanget är ofta i paritet med den för Oscar och Emmy. The Hollywood Foreign Press Association har utfärdar Golden Globes sedan 1944. Föreningen grundades 1943, att inrätta ett kollektiv av människor som skulle kunna dela material, kontakter och allmän information. Association hoppades också att främjas USA utomlands genom att göra information om Amerika mer lättillgänglig. Eftersom stora delar av världen skulle gå på bio för att undvika att tänka på andra världskriget, den organisation som naturligtvis började inse betydelsen av film i global kultur, och de beslutade att inleda formellt erkänner enastående arbete med Golden Globe Awards 1944.

Tack vare vinsten från Golden Globe Awards, kan Hollywood Foreign Press Association råd att donera stora summor pengar till underhållning relaterade välgörenhetsorganisationer. Organisationen erbjuder också stipendier till personer som är intresserade av underhållning karriärer, och det stöder professionell utbildning med anknytning till film-och tv-industrin. Dessa donationer är en del av föreningens övergripande mål att främja konsten i USA. Förbundet hoppas att Golden Globe Awards fungera som incitament för att uppmuntra filmbolagen att producera högkvalitativa innehåll. Eftersom organisationen också inriktat på att sprida information om Sverige utomlands, hoppas man att främja en positiv bild genom stark film och television. The Golden Globe Awards igen bra skådespelare, skådespelerskor, filmer och distinkta betyg film, bland annat.

Förutom att erkänna uppnås på årsbasis, föreningen också delar ut Cecil B. DeMille Award for Lifetime Achievement. Detta prestigefyllda priset är att ge ut årligen till personer som har gjort en stor annorlunda när det gäller film och television. Bland de många mottagare av utmärkelsen är Gregory Peck, Sir Anthony Hopkins, Clint Eastwood, Lauren Bacall, Robert Redford, och Bette Davis. Utmärkelsen har fått sedan 1952, då den delades ut första gången till Cecil B. DeMille själv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.