Vem är Sonic the Hedgehog?

Om du har en spelare för några årtionden sedan, du kommer att minnas början av karaktären Sonic the Hedgehog, för Sega Genesis-systemet, och det första Sonic spelet släpptes 1991. Skapats för att konkurrera med populariteten av Nintendos Super Mario, den blå igelkotten glada, med förmåga att studsa, zip runt, och ibland rulla rakt igenom berget, blev en stor framgång för Sega. Sonic, som inte mycket liknar en igelkott, vänta på sin något taggiga blått hår och en cartoonish ansikte, inspirerade många uppföljare, och hoppade på andra plattformar, särskilt med döden av Genesis systemet, precis som han sprang aldrig vidare till nederlag den onde DrRobotnik och spara små söta djur som fångats med Robotnik's nedrig mönster.

ritades Sonic the Hedgehog särskilt som en ny maskot för Sega, och hans tidiga design och funktioner är det samarbetsprojekt resultat av Yuji Naka, Naoto Oshima, och Hirokazu Yasuhara. Han har sedan genomgått vissa förändringar bild, men hans grundläggande utseende är igenkännbar trots svag konstnärlig rekreation då och då. Efter Sonic 1 , även känd som Sonic the Hedgehog , Sega byggd på igelkottens popularitet med en ström av uppföljare. Dessa inkluderar Sonic the Hedgehog 2 , Sonic Spinball , Dr Robotnik's Mean Bean Machine , och Sonic 3 . De tidiga spelen hade Sonic racing genom olika skärmar i en side-on perspektiv. Från och med andra spel på stämde Sonic andra tecken inklusive Fox, Miles Tails, som kan använda sin svans som en helikopter för att lyfta från marken och flyga, och Knuckles den Echidna, som var utmärkt på klättring och frita genom rock. Spelen var strängt G-rated frågor, särskilt den första, med Sonic studsar på "fiender" att släppa djur som fångats i dem.

Sonic the Hedgehog ändrats till ett 3D-perspektiv, lite svårt för spelare att vänja sig med spelet Sonic 3D Blast släpps för Sega Saturn och Genesis. Andra spel följde, och med Sega plattformar förlora popularitet syntes Sonic på flera andra spelsystem, inklusive Nintendo Game Cube, och Sony Playstation. Den gamla spel är klassiker dock, och har återgivits för de flesta stora spelplattformar.

Förutom att bli en viktig aktör i världen av videospel, fick Sonic the Hedgehog hans egna animerade TV-serie 1993, har blivit omskriven i serier, och gör enstaka cameo i andra videospel. Den lilla igelkotten har blivit en stor stjärna med en ballong i Macy's Thanksgiving Day Parade, och han har en gen bananfluga uppkallad efter honom. Nya vänner har gått sin rollistan har bland annat mycket mörkare Shadow the Hedgehog släpptes 2005, som använder vapen, ett stort avsteg från tidigare spel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.