Varför är Pass Stamped?

Det finns ett antal orsaker till pass stämplas. Den främsta anledningen är att skapa ett lätt-ses rekord av någons rörelser, utan att behöva skapa en hög med papper som någon kan bli tvungna att släpa runt. Olika länder har olika strategier för pass stämplas. I Europeiska unionen (EU), till exempel i passet för EU-medborgare inte stämplas när du reser mellan EU-länderna, som en del av EU: s öppna reseavtalet.

Många människor som har rest internationellt är förtjust i ritualen att få pass stämplas vid gränsen. Stämplarna ger ett minne av en resa som kan visas för vänner när de kommit tillbaka, och få stämplat pass har en officiell luft om det när vissa individer har rätt: du verkligen känna att du är reser utomlands när tulltjänstemannen är stämpla ditt pass. är Passport frimärken inte föreskrivs i åtnjutande av resenärer, dock. De kan styrka att någon har gått in i ett land under en viss tid, med de flesta pass stämplar som anger den typ av resa, hur länge personen har tillstånd att stanna, och dagen för stämpeln. Om en utländsk medborgare stoppas av polis, får passet stämplar användas för att avgöra om resenären är lagligt i landet. Många länder använder också utresetillstånd för att visa att någon har avvikit, så att besökarna inte kan anklagas för stannar kvar sina inresor. Det finns några politiska skäl för att få stämplade pass, liksom. Exempelvis tillåter vissa länder inte sina medborgare att resa till vissa andra länder. Om en medborgare åter träder hans eller hennes hemland med en stämpel från en förbjuden resmål, kan stämpel i passet användas som ett skäl att inleda rättsliga förfaranden. Denna oro leder ofta resenärer att försöka undvika att få sitt pass stämplas när de går in olagliga destinationer, till exempel, kan amerikanska medborgare smuggla sig till Kuba så att de kan besöka och undvika straff för att bryta blockaden.

Många visum kommer i form av pass frimärken, med den utfärdande folk tro att det är lättare att hålla reda på visum i pass än i separata dokument. Man kan också få pass stämplas för att ge juridiskt bindande bevis som de gjorde eller avslutat ett visst land, som kan krävas när en medborgare ansöker om visum förlängning. En stämpel i passet är ett juridiskt dokument av slagen, och defacing eller försöker att ta bort pass frimärken kan göra ett pass ogiltig. För frekventa resenärer, är infoga sidor för extra pass stämplar som tillhandahålls av de organ som utfärdar pass.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.