Vad var Lekland på stranden?

Lekland på stranden var en San Francisco, CA nöjesparken i 19 och 20-talen. Parken, som först skisserat rider på 1880-talet sträckte sig 10 acres längs Ocean Beach i San Francisco. Även Lekland på stranden har varit stängd sedan 1972 har parken en fond plats i minnet för många lokala invånare och har fått många fan samhällen online.

1884 byggdes den tidigare kolonist hemby på Ocean Beach en allvarlig dalbana järnvägen rullen, en av de första i landet. Under de följande decennierna, skapades vagnen vägar att ta ett stort antal besökare till nöjesparken, som kom att omfatta landmärket Cliff House restaurang och saltvatten simbassänger av Sutro baden. 1911, var en annan lokal nöjespark allvarligt skadad i en brand, och många av de rider flyttades till havet parken. Koncession står började växa upp kring attraktioner, och handelsbolaget koncessionshavare John Friedel och Arthur Looff först föreställde området som en stor park.

Looff och Friedel till tio nya turer till parken, och drivs det med växande framgång. År 1926 blev George Whitney General Manager, och bytte omväxlande-namngivna områden Lekland på stranden. Av 1934 hade Lekland på Beach 14 åkattraktioner, 25 står koncession, och flera restauranger. En av de mest älskade av alla attraktioner var den enorma inomhus Funhouse. Den Lekland Funhouse skisserat en gigantisk och ibland skrämmande clown vid ingången, som ofta kallas "Laughing Sal. "Interiören i Funhouse skisserat intrikata träsniderier och detaljer, ansåg premiären exempel på karneval stil. Dragningskraft innehöll bryggor spinning fat, Funhouse speglar och en tre våningar hög inomhus glida huggen av polerat trä. En annan populär attraktion var Laff in the Dark, en kuslig spökhus rida. Skrämmande extrautrustning finns en kannibal dam, skelett och massor av skrik och skräck. I glaskupan, släpptes ryttare i en grund bassäng i en replik tidigt ubåt. Poolen featured falska fisk, och ansågs vara något Hokey, även på den tiden. Under årens lopp hade Lekland på Beach flera bergochdalbanor och Flume-attraktioner, inkluderat Karlavagnen och vild-mus dalbana är Alpine Racer. En nyhet som kom från Lekland at the Beach i populära glassen sandwich kallas It's-It ®. Uppfunnen av park manager George Whitney 1928, featured desserten Vanilla Ice-cream sandwich av två havremjöl kakor och omfattas i mörk choklad. It's-Its ® var ursprungligen endast säljs i parken, men efter Lekland avslutades under 1970-talet, den behandlar blev kommersiellt tillgänglig.

Efter död George Whitney 1958, parken gick från chef till chef, tycktes förlora sin känsla av framgång. Området blev känt allt för läkemedlets aktivitet, vilket skrämde bort familjen kundkrets. På Labor Day Weekend 1972 Lekland på Beach stängt. Parken revs och lägenheter byggdes i dess ställe. 1996 beställde San Francisco en permanent konstutställning ära parken och dess långa historia med staden. Mycket till förtret för fläktar kan Lekland på stranden bara besökas genom minnesmynt webbplatser featuring fotografier och memoarer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.