Vad ska jag göra i Slovenien?

Slovenien är ett vackert litet land som ligger i Centraleuropa, som gränsar till Italien, Österrike, Kroatien och Ungern. Fram till självständigheten 1991 var landet en del av Jugoslavien. Nyligen blev det en del av Europeiska unionen, och har snabbt blivit ett stort turistmål för resenärer i Europa. Det finns många aktiviteter för turister att göra i Slovenien. Även om landet är litet, dess regioner är mycket varierande, med sjöar, berg och skogar, och delvis gränsar till Medelhavet. Dessa geografiska funktioner gör skidåkning, simning, båtturer, camping fysiska aktiviteter att göra i Slovenien. En av de bästa ställena att hitta aktiviteter att göra i Slovenien ligger landets huvudstad Ljubljana. Här hittar du en vacker historisk stad med kullerstensgator och vackra statyer i hela centrum. En av de mer intressanta saker att göra i Slovenien är att ta en guidad tur i denna historia fyllda stad, där du kan lära dig om dess förflutna och dess arkitektur. Ljubljana är också hem för många av Sloveniens bästa restauranger, där du kan hitta måltider featuring vilt kött såsom vildsvin och älgkött till en bråkdel av det pris du betalar i USA eller Västeuropa.

En annan stor aktivitet att göra i Slovenien är att besöka Soca River, där du kan delta i kajak, kanot, och även forsränning. Den vackra sjön Bled är även en bra plats för aktiviteter att göra i Slovenien. Det var platsen för ett internationellt rodd mästerskap, och dess lugna vatten är underbart för alla typer av båtar. Längs kusten kan du också delta i mer äventyrliga aktiviteter som vindsurfing, vattenskidor och parasailing.

En av de många andra saker att göra i Slovenien är att besöka en av landets Wellness kurorter eller kurorter. Dessa centra bidrar till att centrera sinne och kropp, med ett förfarande som Reiki, aromaterapi, och en rad olika massagebehandlingar. Aktiviteter såsom vandring genom de slovenska Alperna och skogar är också underbara saker för besökare att göra i Slovenien. Om du inte utomhus typ, dock kan du alltid besöka en av landets kasinon och spela.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.