Vad kan en turist göra i Taiwan?

Taiwan, en gång kallade Ilha Formosa eller "vacker ö" av den portugisiska, är en liten samling av öar som ligger i östra Asien. Det finns öster om Kina, sydväst om huvudön i Japan, och nord-nordväst om Filippinerna. Den dominerande kulturen är kinesiskt ursprung, men det är också hem för urbefolkningarna, som är av malajiska och polynesiska förfäder.

Taiwans huvudstad Tapiei, är en myllrande storstad med ett unikt östra känslighet. Taipei är vanligtvis det första stopp i någon turistens Taiwan resväg, och denna stad har mycket att erbjuda.

Natten marknader, till exempel, är en unik upplevelse i den här stan. En kaotisk myller av varor och mat till försäljning blockerar hela gator när natten marknaderna i näringslivet. Billiga kläder, exotiska snacks och unika kitsch är alla tillgängliga i denna labyrint av improviserade stånd och och små skyltfönster. För lite mer ordning och fantastisk utsikt, en resa till observation däck i Taipei 101 (snart världens nuvarande högsta byggnad fördrivits från Burj Dubai i Förenade Arabemiraten) är en sak. Blick ner på Taipei från din sittplats på den 89: e våningen. Och för en kombination av konst och historia, strosa längs National Palace Museum och undra över den fantastiska skatter samlats i över 100 år.

Efter en fyllning av staden, bege dig till någon av Taiwans otroligt naturliga landmärken . Nantou kan vara en sex timmars bilfärd från Taipei, men dess förtrollande landskap är värt ansträngningen. Den vördnadsbjudande Sun Moon Lake, vackra Sunglungyen Vattenfall, och meditativa Chung Tai Chan-klostret är alla i området. Och sedan finns det Taiwans amazing Taroko nationalpark. Ta ett plan till ganska Hualien, tillbringa en dag på stranden, sedan köra ut till förundras över de underverk Taroko Gorge. Inte får missa är den eviga våren Kapell, svalorna "Grottoes, tunneln nio Sätter, den berömda Paiyang Vattenfall, och Qingshui stup. Parken är ett paradis för fågelskådare, eko-turister, och naturintresserade, och är hem för många arter är endemisk för området. Vissa arter kan inträffa är unika Atrophaneura horishana fjäril, den Formosan visslande trasten, och Formosan Reeve's muntjak.

Taiwans officiella språk omfatta mandarin kinesiska och taiwanesiska. Engelska och japanska används ibland i näringslivet. En visering kan krävas för att komma in i landet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.