Vad bör jag veta om Hawaii?

Hawaii är en av de femtio stater som ingår i Förenta staterna och en av staterna i Väst tillsammans med Alaska, Kalifornien, Colorado, Idaho, Montana, Nevada, Oregon, Utah, Washington och Wyoming. Den består av 8 större öar och många mindre, och är omgiven av Stilla havet. Honolulu är huvudstad. Andra viktiga städer i Hawaii är Hilo, Kailua, Kaneohe och Waipahu.

Hawaii är den 47: e av de 50 delstaterna i storlek med en yta på 6,422. 62 kvadrat miles (16. 634. 51sq km), och rangordnar 42:e i befolkningen med 1. 211. 537 människor i 2000 års folkräkning. Det är fjortonde mellan staterna i befolkningstäthet. Det korrekta namnet på en person bosatt i Hawaii är en Hawaii.

Man tror att de tidigaste bosättarna på Hawaii var polynesier, som kan ha flyttats från Marquesasöarna omkring 400 e. Kr. , följt av ett inflöde från Tahiti runt 500 år senare. Européerna kom först till öarna omkring sex eller sju hundra år efter detta, år 1778, när kapten Cook hittade dem, slutar århundraden av isolering. Under artonhundratalet, den brittiska, franska och USA tävlade för anslutningar och kontroll.

Det statliga motto Hawaii bekräftade 1843, är Ua mau ke ea o ka aina i ka pono , som betyder "liv av marken är förevigas i rättfärdighet", och det är ett citat från King Kamehameha III. Konungen sade dessa ord efter en komplicerad situation löstes: en brittisk sjökapten, hävdade att Hawaii adeln skulden stora skulder, i praktiken överlät öarna till England, trodde han inte hade befogenhet att göra detta. Regeln om Hawaii var tillbaka officiellt av amiral Richard Thomas, och kungens kommentarer var en del av hans svar.

USA stödde övergången från ett rike till en republik 1893, men den amerikanska kongressen bifogade Hawaii 1898, och fastställdes som ett område i juni 1900. Det är värt att notera att attacken mot Pearl Harbor, som förde USA in i andra världskriget, hände före Hawaiian statsbildning, som tillkom 1959, när Hawaii blev femtionde staten.

Statens flagga Hawaii är ovanligt att en stat i USA flagga för att det ingår en Union Jack i övre vänstra, erkänna den roll som Förenade kungariket Hawaii: s historia. Det finns åtta röda, vita och blå ränder på resten av flaggan, som representerar de åtta största öarna. Flaggan funktioner varken staten sigill, eller motto, som om ofta är fallet: snarare drag tätningen flaggan och mottot.

Staten sigill visar datum för statsbildning, en stigande sol, och King Kamehameha och gudinna frihet gemensamt innehar Hawaiis flagga. Finns ränder att representera de åtta öarna, och tabu bollen och sticka, tecknen på kungens myndighet. Det finns också en stjärna för att representera statsbildning, en fenix att företräda Hawaiis återfödelse som stat, och lämnar taro, banan blad och ormbunkar representera flora av öarna. Staten motto visas också.

Hawaii smeknamn är "Aloha staten. " andra statsemblem innehålla följande:

Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.