Vad bör jag veta om Florida?

Florida är en av de femtio stater som ingår i Förenta staterna och ett av de tolv sydstaterna, tillsammans med Alabama, Arkansas, Georgia, Kentucky, Louisiana, Mississippi, North Carolina, South Carolina, Tennessee, Virginia, och West Virginia. Det gränsar i väster av Mexikanska golfen, nordväst och norr av Alabama, i norr även av Georgien, och i öster till Atlanten. Tallahassee är huvudstad. Andra viktiga städer i Florida är Jacksonville, Miami, Tampa, Sankt Petersburg, och Hialeah.

Florida är det 26 av de 50 delstaterna i storlek med en yta på 53,926. 82 kvadrat miles (139,669. 82 kvadratkilometer), men rankas 4th in population med 15. 982. 378 i 2000 års folkräkning. Det är nionde mellan staterna i befolkningstäthet. Det korrekta namnet på en person bosatt i Florida är en Floridian, och dess mest kända smeknamn är "Sunshine State. " De tidigaste invånarna i Florida var indianer, som kom från norr omkring 12. 000 år sedan . 1513 siktade spanska upptäcktsresanden Juan Ponce de León den östra kusten av statens halvön och döpte det efter påsktiden- Pascua Florida , som betyder "Påsk blommor. "Han försökte att bosätta sig i södra Florida år 1521, men invånarna hindrade det. Pánfilo de Narváez försök till en lösning under 1528, och gruppen försvann, med endast fyra överlevande skruva upp 8 år senare. Den franska hugenotter byggdes Fort Caroline år 1564, och spanjorer som sändes att torka ut också lyckats skapa den första permanenta spanska uppgörelse, Saint Augustine, som har äran av att vara den äldsta kontinuerligt europeisk närvaro i Nordamerika. När den engelska beslagtagna Havanna, Kuba under sjuårskriget, handlas det spanska Florida för att återvinna det år 1763. Florida var lojal mot britterna under amerikanska revolutionen, och avträddes till Spanien i freden i Paris 1783. Efter första Seminole War överlät Spanien Florida till Förenade staten år 1819 i Adams-Onis fördraget. Florida blev ett territorium 1822 och var den 27: e staten att gå in i unionen den 3 mars 1845, räknas som en slav stat.

Staten motto Florida är "In God We Trust", och den visas på staten Seal, som har en Seminole kvinna med blommor, en Sabal Palmetto, och en ångbåt. Om tillståndet flagg, är förseglingen återges på ett vitt fält med diagonala röda staplar bakom den från hörn till hörn. Andra statsemblem innehålla följande:

Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.