Vad är volontär semester?

För många innebär en idealisk semester lata dagar på stranden eller åka skidor på nyfallen snö. För vissa, till volontärarbete bättre liv och samhällen andra gör för en trivsam semester. Många vet inte att de kan kombinera med för resa och kanske lite avkoppling också. En frivillig semester är ett sätt att komma bort från vardagen, samtidigt som uppfyller dessa filantropiska drifter. Studenter som vill göra det mesta av sin sabbatsår kan dra nytta av en volontär semester, liksom det yrkesmässiga ta ett sabbatsår. Det finns oändliga möjligheter att arbeta som volontär i hela världen, oavsett vad din talang, utbildning eller personlig orsak kan vara. En frivillig semester kan pågå från en till 40 veckor kan vara var som helst, kan från Ecuador till Mississippi, och vara allt, från utbildning till sjukvård till byggande. Om din passion är undervisning, är behovet av engelska som modersmål rikligt över hela världen. Pedagogisk skicklighet kan behövas inom andra områden såsom matematik, teckenspråk eller grundläggande färdigheter levande. Många om inte de flesta frivilliga semester i undervisningen inte behöver volontärerna att bli en certifierad lärare.

För dem som älskar djur, det finns valskådning frivilliga semestrar, rädda havssköldpaddor och deras livsmiljöer, och schimpans räddningsarbetet, bland många andra. Miljöaktivister kanske vill vara med att rädda regnskogen, skydda korallrev och våtmarker, vandringsled bevarande och ekologiskt jordbruk semestrar volontär.

Compassionate volontärer med en mjuk plats för barn kan hitta flera program för frivillig semester. Länder över hela världen har överfulla barnhem och sjukhus med sjuka barn. Det finns program där volontärerna kan hjälpa till vård för barn med HIV och AIDS, cancer och missbildningar. Projektet Smile har uppdrag över hela världen för plastikkirurger och läkare som vill hjälpa till rätta ansiktsmissbildningar. Läkare Utan Gränser har många möjligheter till frivilliga semestrade utbildad medicinsk personal. Många länder saknar grundläggande medicinsk vård under större delen av sin befolkning, utan program som detta, lätt att bota sjukdomar skulle springa frodas.

För dem som är under uppförande eller som bara har en stark rygg och vill arbeta, de kan ta en volontär semester för att hjälpa till att bygga skolor, bostäder och sjukvård i fattiga eller ödelagda områden. Habitat for Humanity är en välkänd välgörenhetsorganisation som har pågående projekt över hela världen. Du behöver inte vara en snickare, en elektriker eller en entreprenör att stå till tjänst på en byggarbetsplats, men personer med speciella färdigheter är mycket välgörande. Den som vill teckna en frivillig semester kan kontakta favorit välgörenhet direkt och fråga om volontär möjligheter, eller de kan hitta företag som hjälper ordna resor till välgörenhetsorganisationer runt om i världen. Vissa välorganiserat program ordnar resplaner, flygbiljetter, marktransporter, logi och måltider. De flesta volontärer njuta lite ledigt under semestern för att utforska den lokala sevärdheter och kultur.

Kostnaden för ett intervall volontär semester, beroende på destination, och graden av service som erbjuds. Till exempel kan ett ett-till två veckors resa till Ecuador varierar mellan $ 2000-2300 US dollar (USD). Studentrabatter finns. Utöver belöningen för en viss känsla av tillfredsställelse och en förnyad känsla av tacksamhet för er välsignelser, del av eller hela kostnaden för en volontär semester är avdragsgillt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.