Vad är utbytesstudent?

Ett utbytesstudent är en high school-eller gymnasienivå studerande som flyttar till ett annat geografiskt område att gå i skolan under en förutbestämd tid. Normalt till utbytesstudent flyttar från ett land uppleva kulturen i ett annat land. Arrangemangen är gjorda av organisationer som samordnar utbytesprogram för alla delar av världen. I de flesta fall är en utbytesstudent placeras i ett hem med familjen till en studerande som redan har deltagit i utbytesprogram eller som kommer att delta på samma gång. De familjer som utbytesstudent bor med kallas värdfamiljer . Värdfamiljen har vissa skyldigheter enligt avtalet av programmet, och den organisation som släpper en utbytesstudent krävs för att bli i kommunikationen med familjen och student under besöket.

utbytesstudent har möjlighet att utforska olika kulturer och utbildningssystem när de besöker hans eller hennes destinationen. Många studenter väljer att besöka hemlandet av ett språk som de lär sig, medan andra väljer att besöka ett land vars ekonomi eller kultur de vill lära sig mer om. Löptiden för ett utbyte får senast sex veckor eller ett år, beroende på program och vilka erfarenheter eleven och hans eller hennes familj letar efter. p

många aspekter av en utbytesstudent besök hanteras av den organisation som han eller hon har valt att använda, även tillfällig registrering i ett mottagande skola, boende arrangemang med värdfamiljen och medel och frekvens för kommunikation med hemmet . Familjen som värd för utbytesstudent noggrant förberedda för studenten besök. De ansvarar för den studerandes boende arrangemang och måste följa de riktlinjer som anges i utbytesprogram.

Om ditt barn vill vara utbytesstudent under hans eller sin akademiska karriär, är det klokt att noga utreda alla program innan du registrerar dig. Många gymnasieskolor har vissa organisationer de arbetar med exklusivt och kan hänvisa dig till nödvändig kontaktpunkt. Det kan inte vara absolut nödvändigt att vara värd för en utbytesstudent för ditt eget barn att delta, men är generellt rekommenderas och kan krävas för att delta i vissa program.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.