Vad är pensionat?

Boarding hus har blivit en ovanlig syn i USA, men på samma gång de tjänade ungefär samma syfte som modern "bed and breakfast"anläggningar. Minst en daglig måltid skulle ingå i inackorderade "hyra, oavsett om det är en gemensam frukost, lunch eller middag. I utbyte mot en säng och mat, kan enskilda hyresgäster på pensionat också förväntas dela med underhåll sysslor och andra uppgifter som hyresvärden eller husägare. för kringresande och resenärer, pensionat ge en prisvärt alternativ till hotell eller kortvarig uthyrning lägenhet. Rummen på många pensionat är rymliga nog för en enskild persons behov, även om badrum kan komma att delas eller privatliv är begränsad. Vissa pensionat nu förse privata badrum för internatelever och bättre isolering mellan rum för en känsla av avskildhet. Sängarna på pensionat kan ha en gång tjänstgjort som bäddar för ägarens familjemedlemmar, så att de skall vara någorlunda bekväm och ren.

Ekonomisk behöver ofta kör ägare till stora hus att överväga att omvandla dem till pensionat . I sin delvis självbiografiska roman Look Homeward Angel , beskriver författaren Thomas Wolfe sina erfarenheter att växa upp i ett pensionat som drivs av hans mor. Många av boarders var färgstarka karaktärer, vilket leder till en intressant blandning av kulturer och bakgrunder. Under höjd pensionatet era tenderade hyresgäster att stanna i månader eller år, blir en del av en utvidgad "familj" av slag. Internatelever som gått vidare till andra städer, flyttade andra i att ta deras plats. En allmän övergång i arbetarklassen i det amerikanska samhället gradvis innebar slutet för många pensionat. Färre enda arbetare kände sig trygg bor communally med nästan främlingar. De som hade råd med små lägenheter eller hitta rumskamrater att dela kostnaderna inte längre kände behov av att bo på pensionat. Ägare av många pensionat blev besvikna på sina roller som både hyresvärdar och kockar. Det blev mer frestande att omvandla sina stora hem i lägenheter eller begränsa användningen till en "bed and breakfast"-arrangemanget.

kan Boarding hus fortfarande finns i Förenta staterna, även om många har blivit närmare pensionat eller vandrarhem utan gemensamma måltider. Bruket att pensionat är vanligare utomlands, särskilt i samband med vad amerikanerna kallar privata skolor och européer ring offentliga skolor. Dessa pensionat ge studenterna en säng och kompletta måltider under hela läsåret.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.